1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Öykü Yarışması” sonuçları açıklandı
 Öykü Yarışması” sonuçları açıklandı

Öykü Yarışması” sonuçları açıklandı

Yarışmaya katılan 250 kadar öykü Neriman Cahit, Yurdagül Akcansoy ve Ayten Deniz tarafından okunarak puanlandı.

A+A-

Yenidüzen gazetesi ile Deniz Plaza işbirliğiyle düzenlenen 2’nci Öykü Yarışması’nda dereceye giren öykü sahipleri belli oldu.

Yarışmaya katılan 250 kadar öykü Neriman Cahit, Yurdagül Akcansoy ve Ayten Deniz tarafından okunarak puanlandı.

Yarışma Komitesi adına açıklama yapan Yenidüzen Yayın Koordinatörü Tayfun Çağra, 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci sınıflarda birinciliğe 23 Nisan İlkokulu’ndan Ayris Başak Gücün isimli öğrencinin layık görüldüğünü belirtti.

Çağra’nın açıklamasına göre ikinciliği 23 Nisan İlkokulu’ndan Mustafa Oğuz alırken, üçüncülüğü English School of Kyrenia’dan Cansu Kutay ile Aydan Nevzat paylaştı.

Bu yaş grubunda başarı ödülleri ise 23 Nisan İlkokulu’ndan Kevser Nur Kan’a ve Lapta İlkokulu’ndan Zelal Berfin Akın’a verildi.

Yapılan açıklamaya göre 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarda birinciliğe Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nden İsmet Zaimağaoğlu layık görülürken, ikinciliği Türk Maarif Koleji’nden Huriye Gülpınar aldı. Bu sınıflarda üçüncülüğe Türk Maarif Kolejinden Alara Güçlü ile Ece Yurdakul layık görüldü.

6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflarda başarı ödülüne ise Türkiye Karaman Ortaokulu’ndan Mehmet M. Şaşma layık görüldü.

TÖREN 30 NİSAN’DA

Öykü Yarışması’nın ödül töreni 30 Nisan Salı günü saat 16.00-18.00 arasında Arkadaş Pastanesi işletmesinde olan Lefkoşa’daki Gazeteciler Birliği Lokali’nde yapılacak. Törende yarışmada birinci gelenler Deniz Plaza’dan 500 TL’lik, ikinci gelenler 350 TL’lik, üçüncü gelenler ise 200 TL’lik hediye çeki alacak.

Dereceye girenler dışında başarılı görülenlere ayrıca 100’er TL’lik hediye çeki ve çeşitli hediyeler; tüm katılımcılara da katılım belgeleri verilecek. (tak)

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur