1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Öykü yarışması için öyküler geldi
Öykü yarışması için öyküler geldi

Öykü yarışması için öyküler geldi

Yenidüzen-Deniz Plaza 6. Öykü Yarışması’nın öyküleri geldi. Bu yıl yine oldukça fazla katılım oldu.

A+A-

 

Yenidüzen-Deniz Plaza 6. Öykü Yarışması’nın öyküleri geldi. Bu yıl yine oldukça fazla katılım oldu.
Öykülerin son gönderilme tarihi 31 Mart olarak belirlenirken ilkokul ve orta eğitim okullarından her yıl olduğu gibi yüzlerce öykü gönderildi.

Neler yazıldı

9, 10, 11 ve 12, 13, 14 yaş grupları olarak belirlediğimiz iki grubun seçecekleri konular da farklıydı. Birinci grup için;

“Yeni bir güne uyandınız… Önünüzde sabahtan akşama değerlendireceğiniz bir zaman dilimi var. O günde neler yaşamayı isterdiniz? Öyküleştirerek anlatınız…” ve “Bir çocuk kitabı yazarı olsanız ve öyküler yazsanız, yazacağınız kitaptaki bir öyküyü bizimle paylaşınız…” şeklinde iki konu vermiştik.

İkinci grup için ise;

“Bir gazeteci olduğunuzu ve herkesin ilgisini çekebilecek bir haber yakaladığınızı düşününüz. Bu olayı öyküleştirerek anlatınız…” ile

“Kendinize 50 yıl sonra okuyacağınız bir mektup yazacak olsanız neler yazardınız? Öyküleştirerek anlatınız…” konularını vermiştik.

Değerlendirme ve ödüller

Gelen öykülerin yaş gruplarına göre ayrılması ve gruplandırılması başlarken Nisan ayı içerisinde Ahmet Güneyli, Yurdagül Akcansoy, Ayten Deniz ve Tayfun Çağra öyküleri değerlendirerek puanlayacaklar ve dereceye girenler açıklanacak. Daha sonra belirlenecek bir tarihte ise ödüller ve katılım belgeleri verilecek. Ödül töreninde Deniz Plaza’dan hediyeler ve hediye çekleri ile Creditwest Bank’tan da hesap cüzdanları ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. 

 

Bu haber toplam 2620 defa okunmuştur
Etiketler :