1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. OTOPSİ İÇİN MEZAR AÇILACAK
OTOPSİ İÇİN MEZAR AÇILACAK

OTOPSİ İÇİN MEZAR AÇILACAK

Fikri Orakçıoğlu’nun ameliyat sonrası ölümümün ardından ailesi suç duyurusunda bulundu

A+A-

• Fikri Orakçıoğlu’nun ölümünde ‘doktor hatası ve ihmali’ olduğu gerekçesi ile geçtiğimiz gün polise suç duyurusunda bulunan aile, Pazartesi günü de hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Tabipler Birliği’ne şikayet dilekçesi verecek.

• Fikri Orakçıoğlu’nun kardeşi Ayşe Orakçıoğlu,  özel hastane hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, “Bu olayın peşini bırakamayacağız. Polise başvurduk, polis bize artık adli bir olay olduğu için otopsi yapılacağı bilgisini verdi” dedi.

• Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, aile yakınları tarafından ‘otopsi’ talebi olduğunun bilgisine geldiğini ifade ederek, “Yasal sürecin nasıl olduğunu kendilerine aktardık” dedi.  Gür, böyle durumlarda polise suç duyurusunda bulunulmasının ardından Mahkeme’nin ‘otopsi’ için karar üretmesi ile gerekli işlemin yapılabileceğini söyledi


YENiDÜZEN Haber Merkezi

Geçirdiği bir ameliyat sonrası hayatını kaybeden Fikri Orakçıoğlu’nun ölümünde ‘ihmal olduğu’ iddiası üzerine aile, ameliyatın gerçekleştiği Başkent Hastanesi hakkında polise suç duyurusunda bulundu. Önceki gün polise, Orakçıoğlu’nun ölümünde ‘doktor hatası ve ihmali’ olduğu gerekçesi ile suç duyurusunda bulunan aile Pazartesi günü de hem Sağlık Bakanlığı’na hem de Tabipler Birliği’ne şikayet dilekçesi verecek.

Ölümü sonrası otopsi yapılmayan Orakçıoğlu’na şimdi otopsi yapılması gündeme geliyor.

“Peşini bırakmayacağız”

YENiDÜZEN’e konu hakkında bilgi veren Orakçıoğlu’nun kardeşi Ayşe Orakçıoğlu, konunun peşini bırakmayacaklarını hatası olanlarının cezasını çekmesini istediklerini belirtti.

Ayşe Orakçıoğlu, kardeşlerinin ihmal ve hata sonucu öldüğünü iddia ederken, “Biz ameliyat günü hastanedeydik. Doktorlar bize çıkıp, ‘merak etmeyin her şey yolunda, sorun yok’ dedi. Ama ondan sonra ‘embole atıp, öldüğü’ söylendi” dedi.

Ameliyatı yapan doktorun da bilgi vermediğini kaydeden Ayşe Orakçıoğlu, “embole attığına dair yazıyı da ameliyatı yapan doktor değil başka bir doktor imzaladı” bilgisini söyledi.

Ayşe Orakçıoğlu, “Kardeşimizi acil olarak ambulansa bindirdiklerinde kapkara kesilmiş, nefessiz kalmış ve çırpınıyordu. Biz iddia ediyoruz ki oksijen maskesi bile takmamışlardı” iddiasını da öne sürdü.

Fikri Orakçıoğlu’nun öldüğü gün ‘otopsi’nin akıllarına gelmediğini de kaydeden Ayşe Orakçıoğlu, “Şimdi biraz kendimize gelmeye başladık ve bunun yapılmasını istedik. Bu olayın peşini bırakamayacağız. Polise başvurduk, polis bize artık adli bir olay olduğu için otopsi yapılacağı bilgisini verdi” dedi.

--------------------------------------------------------------

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür: Bilgimize geldi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür, aile yakınları tarafından ‘otopsi’ talebi olduğunun bilgisine geldiğini ifade ederek, “Yasal sürecin nasıl olduğunu kendilerine aktardık” dedi.

Gür, böyle durumlarda polise suç duyurusunda bulunulmasının ardından Mahkeme’nin ‘otopsi’ için karar üretebileceğini kaydederek, otopsi kararının üretilmesinin ardından Orakçıoğlu’na otopsi yapılabileceğini belirtti.


Eylem yapılmıştı…

18 Eylül’de hayatını kaybeden Fikri Orakçıoğlu için “Başka Fikrolar ölmesin”, “İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?”, “Para uğruna hayatımızı kaybetmek istemiyoruz”, “Sağlık Bakanlığı sesimizi duy”  yazılı pankartları taşıyan aile yakınları geçtiğimiz Perşembe günü Başkent Hastanesi önünde eylem yapmıştı.

---------------------------------------------------------

Tandoğdu, “Adli makamlara müracaat etsinler’ demişti

Özel Başkent Hastanesi Başhekimi Dr Ahmet Tandoğdu,ise  eylem günü yaptığı açıklamada hastaya yapılan müdahale açısından hiçbir bir ihmallerinin olmadığını vurgulamış, ilgili hastaya gerekli tıbbi tedavilerinin uygulandığını dile getirmişti.

Hasta yakınlarının bu konuda bir şikayetleri olması halinde de adli makamlara müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Tandoğdu, hastane önünde toplanarak ilgili hastane hakkında ‘ileri geri’ konuşmalarını şiddetle protesto ettiğini kaydetmişti.

Bu haber toplam 4211 defa okunmuştur
İlgili Haberler