1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Öteki değil, "Başka" bir Lefkoşa mümkün!"
Öteki değil, Başka bir Lefkoşa mümkün!

"Öteki değil, "Başka" bir Lefkoşa mümkün!"

YKP, sivil toplum örgütlerinin şehirleşme ve toplumsallaşmadaki önemine işaret ederek, seçim sürecini “Öteki değil, ‘başka’ bir Lefkoşa mümkün” sloganı üzerine konumlandırdı.

A+A-

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Murat Kanatlı, toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir yerel yönetim modelinden feyz alarak “Katılımcı Bütçe” esaslı bir yerel yönetim planıyla seçimlere katıldıklarını bildirdi.

YKP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, YKP, sivil toplum örgütlerinin şehirleşme ve toplumsallaşmadaki önemine işaret ederek, seçim sürecini “Öteki değil, ‘başka’ bir Lefkoşa mümkün” sloganı üzerine konumlandırdı.

YKP Belediye Başkan adayı Murat Kanatlı ile belediye Meclis üyeli adayları seçim çalışmamaları çerçevesinde Kuir Kıbrıs Derneği'ni ziyaret ettiği belirtildi.

Kanatlı ziyaretteki konuşmasında, mahallelerin yerel yönetimin merkezi birimi olduğuna işaret ederek, mahalle ve sivil toplum örgütlerinden oluşacak komitelerin, projeler ve talepler doğrultusunda belediye bütçesinin şekillenmesine karar vereceğini söyledi.

Özellikle kentin bütününde temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, dezavantajlı birey ve toplulukların kendini daha rahat; konforlu hissettiği ortamlar yaratma ve denetlenebilir bir coğrafya oluşturmanın gündemlerinde olduğuna işaret eden Kanatlı, özgür bir Lefkoşa'nın mümkün olduğunu kaydetti.

Kanatlı, bunun için yapılması gerekenin yıllarca empoze edilmeye çalışılan kalıplardan kurtulmak olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur