1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ortada şikayetçi yok”
“Ortada şikayetçi yok”

“Ortada şikayetçi yok”

Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak bugün karikatür davasıyla ilgili yeniden mahkemeye çıktı.

A+A-

 

Afrika gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent ve Gazete Direktörü Ali Osman Tabak bugün karikatür davasıyla ilgili yeniden mahkemeye çıktı.  Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzurunda gerçekleşen duruşmada savunma makamı hitabını yaptı. Dava savcı Ergin Atıcı’nın hitabını yapması üzerine 25 Nisan’a saat 11.00’e ertelendi.

Avukat Tacan Reynar, dönemin TC Büyükelçisi’nin mahkemeye gelip, şikayetçi olmadığını ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti olduğuna dair şikayet dilekçesi olmadığını belirterek, “Ortada bir suç varsa ki bize göre yoktur, ortada şikayetçi yok” dedi.

Tüm adanın AB toprağı olduğunu belirten Reynar, “Uluslararası örgütler bizi gözetliyor. Bu yargılamanın aslında TC’nin iktidarının gölgesi altındadır. Bu yargılamada düşünce ve ifade özgürlüğünü savunuyoruz. Gazetecilerimiz 6 aydır sanık kutusunda ve Hiç de adil olmayan bir yargılamayla karşı karşıyadırlar. Yıllardır tecrit altında olan Kıbrıslı Türklerin elinde kalan son özgürlüğü de kaybedecek miyiz? Özgürlüklerimiz kısıtlanmak isteniyor. Kıbrıslı Türklerin,  demokratik, çağdaş, yüzü batıya dönük ideallerini destekleyen bir karar talep ediyoruz” dedi.

Avukat Mine Atlı, bazı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına atıfta bulundu. Davayı, yabancı basın mensupları da izledi.

Savcı Ergin Atıcı, hitabına hazırlanabilmek için süre talep etti. Reynar, davanın ertelenmesine itiraz etti. Yargıç Cenkay İnan, davayı 25 Nisan’a saat 11.00’e erteledi.

Bu haber toplam 2092 defa okunmuştur
İlgili Haberler