1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Önce yargılama SONRA İADE
Önce yargılama  SONRA İADE

Önce yargılama SONRA İADE

Polisin elinden kaçarak firar eden ve 16 gün sonra Baf’ta tespit edilen kaçak Yılmaz Gümüş’ün yargılandıktan sonra iade edilmesi bekleniyor…

A+A-

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı Hakkı Celal Önen, firari Yılmaz Gümüş’ün öncelikle güneyde yargılanacağını, iade işlemlerini konuşmak için henüz erken olduğunu belirterek, süreci takip edeceklerini ifade etti.

Didem MENTEŞ

Girne Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu sırada, sağlık sorunları nedeniyle götürüldüğü Girne Akçiçek Hastanesi’nden firar eden ve önceki gün Baf’ta tespit edilerek tutuklanan Yılmaz Gümüş’ün güneyde yargılandıktan sonra iade edilmesi bekleniyor.

Baf’ta  yanında bir Kıbrıslı Türk ile birlikte, kiraladıkları bir odada ve üzerinde hintkeneviri ve sahte belgeler ile narkotik polisi tarafından tespit edilen Gümüş, uyuşturucu, sahte belge ve Güney Kıbrıs’a  yasadışı yollardan girme davalarından yargılanacak.

YENİDÜZEN’e konuşan İki Toplumlu Suç ve Suçlara İlişkin Teknik Komite'nin Eşbaşkanı Hakkı Celal Önen, Yılmaz Gümüş’ün öncelikle güneyde yargılanacağını, iade işlemlerini konuşmak için henüz erken olduğunu belirterek, süreci takip edeceklerini ifade etti.

Önen: “Yargılandıktan sonra iade işlemleri olacak”

Hakkı Celal Önen, şunları söyledi: “Yılmaz Gümüş’ün üzerinde sahte evrak ve uyuşturucu madde bulundu. Uyuşturucu, ciddi bir suçtur. Üzerinde bulunan resmi evraklarda sahteciliktir, dolayısıyla bu da ağır bir suçtur. Bu sabah (dün sabah)  ne zaman iade edileceği konusunda sözlü temas yaptığımızda, orada yargı sürecinin başlayacağını söylediler. Öncelikli olarak yargı süreci tamamlanacak daha sonra iade işlemi mutlaka olur da nasıl olacağını bugünden konuşmak çok erken olur. Önümüzde uzun bir süreç var çünkü ağır suçlar söz konusudur, hafif bir ceza alacağını sanmıyorum. Üstelik İngiltere’deki bir suçundan dolayı cezasını Türkiye’de çekmesi için iade edilmişti. Belli ki İngiltere ve Türkiye arasında Suçluların İadesi ve Ceza İnfaz Anlaşması var. Bu anlaşmaya göre iade edilmiştir. Belki de İngiltere kaçtığı için Kıbrıs Cumhuriyeti’nden bu şahsın iadesini isteyebilir. İlerleyen süreç nasıl gelişecek bekleyip göreceğiz”.

Yılmaz Gümüş kimdir?

Ekim 2003 tarihinde kıskançlık nedeniyle, kız arkadaşının ikamet ettiği Londra’nın Stoke Newington bölgesindeki apartman dairesini kundaklayan ve o zaman 32 yaşında olan Yılmaz Gümüş, üç kişinin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle 2004 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yılmaz Gümüş’ün 3 yıldır ülkemizde kaçak yaşadığı ortaya çıkmıştı. 2005 yılında üç kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan ve kendi isteği ile Türkiye’ye iade edildikten sonra oradan da firar ederek 2015 yılında KKTC’ye kaçan Yılmaz Gümüş, Mayıs ayı içerisinde KKTC'de tespit edilmişti.

Yılmaz Gümüş, Girne’de mahkemeye çıkarılmış ve “Kanunsuz Yollardan KKTC’ye Giriş” ve “Sahte Resmi Belge Düzenleme” suçlarından tutukluluk emri alınmıştı.

 

yeniduzen-satin-aliniz-442.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2335 defa okunmuştur
İlgili Haberler