1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yine bir KARANTİNA skandalı
Yine bir KARANTİNA skandalı

Yine bir KARANTİNA skandalı

YENİDÜZEN’in haberi ve ısrarlı takibi sonrasında Sağlık Bakanlığı günün ilk saatlerinde açıklama yaptı, polisin olayla ilgili tutuklama ve soruşturma başlattığını duyurdu.

A+A-

Salgın sürecine yeni bir skandal damgasını vurdu, İstanbul’dan Ercan’a gelen bir kişi, karantina dışında tutuldu. E.Y adlı kişi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “3200 TL karantina ücreti var bir de 14 gün kelepçe var evden çıkamıyorsun normalde ama bakanlıkta tanıdık vardı prosedürlere takılmadan girdik” dedi.

YENİDÜZEN’in haberi ve ısrarlı takibi sonrasında Sağlık Bakanlığı günün ilk saatlerinde açıklama yaptı, polisin olayla ilgili tutuklama ve soruşturma başlattığını duyurdu.

İlgili kişinin kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışan bir memur olarak tanıttığı ve “Muhaceret memuruna gelen telefonla sıhhiye memurunun bilgisi dışında Ercan’dan çıkış yaptığı” açıklandı.

Sağlık Bakanlığı, “İlgili kişilerin ülkeye girişlerinin, Sağlık Bakanlığının izni ve bilgisi dışında gerçekleştiği anlaşılmaktadır” değerlendirmesi yaptı.

NELER OLDU?

12 saat önce İstanbul’dan Ercan Havaalanı’na uçtuğuna yönelik paylaşım yapan biri kişi, günün ilerleyen saatlerinde, bu kez Girne’deki bir restorandan fotoğraflarını yayınladı.

E.Y isimli bu kişinin paylaşımı “karantina uygulaması yok mu” sorularını akıllara getirdi.

YENİDÜZEN okurları bu paylaşımları ihbar olarak gazetemize iletti.

E.Y adlı kişi, paylaşımında, kendisine “hotelden çıkmak için izin var mı” şeklinde yöneltilen soruya ise şu yanıtı verdi:

Abi 3200 TL karantina ücreti var bir de 14 gün kelepçe var evden çıkamıyorsun normalde ama bakanlıkta tanıdık vardı prosedürlere takılmadan girdik.”

 

Bakan Üstel “ Polis Gerekli Tutuklamaları Yapmıştır.. Soruşturma Başlattık”..
 
“Sağlık Bakanlığı’nda tanıdıklar vardı” diyerek, karantinayı delen kişilerle ilgili Yenidüzen’in haberi üzerine, polis tarafından tutuklama ve soruşturma başlatıldığı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’na göre ülkeye karantinasız ve izinsiz girişlerinden ötürü gündem olan Emre Yılmaz ile Hakan Athan’la ilgili Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in talimatıyla ilgili kişiler polis tarafından tutuklanarak göz altına alındı ve soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in talimatı üzerine polis tarafından başlatıldığı açıklanan soruşturmada şu bilgilere ulaşıldığı açıklandı:

Cuma günü Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü Ercan Havalimanı Sıhhiye Memuru tarafından aranmış ve izin belgesi olmayan iki kişinin ülkeye giriş yapmaya çalıştıkları, iki kişiden birinin  kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışan bir memur olarak tanıttığını ve  resmi görevli olarak İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara tarafından davetli olarak geldiğini ve kendisiyle görüşeceğini aktarmıştır. 

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü kesinlikle böyle bir girişe müsaade edemeyeceklerini, oradaki sıhhiye memuruna bildirmiş ve rutin işlemler ne ise onun yapılmasını talimatını vermiştir.

Sıhhiye memurundan alınan ifadeye göre daha sonra ilgili kişilere PCR testleri yapılmış ve izinleri olmadığı için beklemeye alınmışlardır. Yine Sıhhiye memurunun ifadesine göre muhaceret memurunun birisi tarafından arandığını ve geçişlerine Sıhhiye memurunun kontrolü dışında müsaade edildiği tarafımıza aktarılmıştır. 

İlgili kişilerin ülkeye girişleri, Sağlık Bakanlığının izni ve bilgisi dışında gerçekleştiği anlaşılmaktadır.

Yinelemek isteriz ki ilgili kişilerin ülkeye girişlerinde Sağlık Bakanlığı tarafından verilen biz izin kesinlikle bulunmamaktadır.

İlgili kişiler ve ülkeye girişlerini sağlayan kişiler hakkında Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in talimatıyla Polis hem tutuklama hem de geniş çapta bir tahkikat başlatmıştır.

Müsteşar Gürkan Kara: Hedef gösterildim

Sağlık Bakanı Ünal Üstel’in, Türkiye’den ülkemize gelip karantina yerine dışarıda dolaşan iki kişiyle ilgili isim vererek hedef gösterdiği İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Gürkan Kara Kanal SİM’e konuştu.

Bakan Üstel’in kendisiyle herhangi bir temasa geçmeden basına bu şekilde açıklama yapmasına tepki gösteren Gürkan Kara, polise giderek ifade vereceğini ve gerekirse şikayetçi olacağını söyledi.

Gürkan Kara, Türkiye’den ülkemize gelerek karantinaya girmesi gerekirken bir restoranda çekilmiş fotoğraflarını yayımlayan iki kişiden birini tanıdığını, ancak KKTC’ye gelişleriyle ilgili bilgisi ve ilgisi olmadığını söyledi.

Ercan Havaalanı’nda görevli Sağlık Bakanlığı memurunun kendisini aradığını ve Hakan Athan isimli şahıs tarafından isminin verildiğini anlatan Gürkan Kara, ülkeye girişler konusunda herhangi bir yetkisi olmadığını anımsattı.

Hakan Athan isimli şahsın eskiden bürokrat olduğunu ve bu yüzden tanıştıklarını, ancak şu anda ne yaptığını dahi bilmediğini kaydeden Kara, “KKTC’ye geleceğinden haberim dahi yoktu, sıhhiye memurunun aramasıyla haberdar oldum” dedi.

Kendisinin muhaceretle ilgili değil, iskanla ilgili müsteşar olduğunu da anımsatan Gürkan Kara, Corona koşulları nedeniyle ülkeye kimin nasıl gireceğine de Sağlık Bakanlığı’nın karar verdiği vurguladı.

Bakan Ünal Üstel tarafından ‘hedef gösteriliğine’ dikkati çeken Gürkan Kara, polise ifade vermeye gideceğini ve gerekirse şikayetçi olacağını da sözlerine ekledi.

 

s-016.jpgss-119.jpg

sss-012.jpg

Yurttaşlığı iptal edilmişti

Ercan Havaalanı’ndaki “karantina skandalı”nda ismi geçen iki kişiden biri Hakan Athan’ın 2018 yılında “usulsüz” aldığı belirlenen KKTC yurttaşlığının da iptal edildiği ortaya çıktı.

Hakhan Athan o dönemde “Girne'de tapulu 7 dairesi ile Mağusa'da arsası olduğunu ve 2015'den beri adaya gidip geldiğini” açıklayarak, yurttaşlığının iptaliyle ilgili dava açmıştı.

YENİDÜZEN’in haberiyle kamuoyunun bilgisine gelen skandalda, dün, kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışan memur olarak tanıttığı söylenen kişiler, Ercan Havaalanı’ndan hiçbir karantina uygulamasına girmeden çıkış yaptı.

Sağlık Bakanlığı,  Emre Yılmaz ile Hakan Athan isimli kişilerin, “Muhaceret memuruna gelen telefonla sıhhiye memurunun bilgisi dışında Ercan’dan çıkış yaptığı”nı açıklarken, Muhaceret Memuru’nu kimin aradığı ise ortaya çıkmadı.

Bu yönde Sağlık Bakanlığı’nın işaret ettiği isim İçişleri Bakanı Gürkan Kara, iddiaları reddetti.

Sağlık Bakanlığı meseleyle ilgili tutuklamalar olduğunu açıkladı Polis Genel Müdürlüğü sessizliğini koruyor.

Emre Yılmaz ve Hakan Athan’ın yaptığı paylaşımda, “3200 TL karantina ücreti var bir de 14 gün kelepçe var evden çıkamıyorsun normalde ama bakanlıkta tanıdık vardı prosedürlere takılmadan girdik” ifadelerine yer verilmişti.

Canaltay: “Bu kişiler oradan nasıl çıktı aklım almıyor, soruşturma başlatacağız”

Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, karantina uygulamasına tabi tutulmadan adaya giriş yapan kişilerle ilgili YENİDÜZEN’e konuştu, Sağlık Bakanlığı soruşturmasına ek kendisinin de araştırma başlatacağını söyledi.

Muhaceret Dairesi dışında Sağlık Bakanlığı ekipleri ve Turkcell görevlilerinin de elektronik bilezik takılması için alanda beklediği yönünde bilgi veren Canaltay, “Bahse konu kişiler oradan nasıl çıktı bilmiyorum. Nasıl başardı, aklım almadı. Alanda ciddi şekilde uygulama var.” dedi.

Bakan Canaltay, bununla birlikte  “Uçak indiği ana kadar sorumluyuz, bizlik bir durum yok” diye de konuşarak, soruşturmanın sonucunu bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Öte yandan Polis Basın Subaylığı ise konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü yönünde YENİDÜZEN’e bilgi verdi.

 

yd-destek-gorseli-2-062.jpg

 

Bu haber toplam 21698 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler