1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Omiru: “Kıbrıs kara para aklama ülkesi değil”
Omiru: “Kıbrıs kara para aklama ülkesi değil”

Omiru: “Kıbrıs kara para aklama ülkesi değil”

Omiru,ayrıntılı belgelerle, Güney Kıbrıs’ın ne kara para aklama ülkesi, ne de vergi cenneti olduğunu belirtti.

A+A-


Kıbrıs  Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Güney Kıbrıs’ı ziyaret eden Alman Federal Parlamentosundan bir heyeti kabulü sırasında, ayrıntılı belgelerle Güney Kıbrıs’ın kara para aklama ülkesi olmadığını ortaya koymaya çalıştığı belirtildi.
Alithia gazetesi Alman Sosyal Demokratlar Partisi Milletvekili Wolfgang Tiefensee önderliğinde Alman Parlamentosu Ekonomi ve Teknoloji Komitesi üyelerinin Güney Kıbrıs’a yönelik suçlamaları incelemek üzere Güney Kıbrıs’ta bulunduğunu; dün Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ve Maliye Bakanı Mihalis Sarris ile görüştüğünü aktardı.
Habere göre Omiru, Milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, ayrıntılı belgelerle, Güney Kıbrıs’ın ne kara para aklama ülkesi, ne de vergi cenneti olduğunu belirtti.
Görüşme sonrasında konuşan Omiru, milletvekillerine, Güney Kıbrıs’ın AB’ye katılımı sırasında kara para aklamayla ilgili araştırma yapıldığını ve Güney Kıbrıs’ın uluslararası ve Avrupai meşruluk sınırları içerisinde hareket ettiğinin saptandığını anlattığını söyledi.
O zaman kimsenin bir şey söylenmediğine dikkat çekerek, bugün neden bu iftira niteliğindeki suçlamaların ileri götürüldüğü sorusunu soran Omiru, Milletvekillerine, mevduatların tıraşlanmasının olacağı yönündeki tartışmaların akla hayale sığmadığını, bunun daha önce hiçbir yerde olmadığını, yasadışı olduğunu vurguladığını belirtti.
Görüşmede, Güney Kıbrıs’ın, AB’nin dayanışmasını beklediğini, ayrıca Güney Kıbrıs halkının onurlu olduğunu, küçük düşürücü uygulamayı kabul etmediğinin üzerinde durduğunu vurgulayan Omiru, önkoşullar olmadan AB’nin desteğini istediklerini dile getirdiğini de aktardı. TAK

Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur