1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Olumsuz bir sicile sahip şirkete 50 milyon değerinde arazi kiralanması etik değil”
“Olumsuz bir sicile sahip şirkete 50 milyon değerinde arazi kiralanması etik değil”

“Olumsuz bir sicile sahip şirkete 50 milyon değerinde arazi kiralanması etik değil”

Erkut Şahali, iş insanı Resmiye Canaltay’ın sahibi olduğu RESTUR Ltd’in, devlete en son 2012 yılında vergi ödediğini, 1 Şubat 2016’da faaliyetlerini durdurduğuna dair devlete bildirimde bulunduğunu açıkladı.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Milletvekili Erkut Şahali, iş insanı Resmiye Canaltay’ın sahibi olduğu RESTUR Ltd’in, devlete en son 2012 yılında vergi ödediğini, 1 Şubat 2016’da şirketin faaliyetlerini durdurduğuna dair devlete bildirimde bulunduğunu açıkladı, zarar beyan eden bir şirkete büyük bir yatırım için arazi kiralanmasını eleştirdi.

Meclis dünkü oturumunda konuşma yapan Şahali, RESTUR Ltd’in devlete en son 2012 yılında Kurumlar Vergisi olarak bin 438 TL’lik bir ödeme, Gelir Vergisi olarak ise bin 942 TL’lik bir ödeme yaptığını söyledi. Şahali, 2012 yılından 2016 yılına kadar zarar beyan etmiş ve faaliyetlerini durduğunu bildiren bir şirkete, Hükümetin 50 milyon sterlin değerinde arazi kiralamasının ‘etik’ olmadığını vurguladı.

“RESTUR Ltd, devlete en son 2012 yılında Kurumlar Vergisi olarak bin 438 TL’lik bir ödeme, Gelir Vergisi olarak ise bin 942 TL’lik bir ödeme yaptı.”

“Zarar beyan etmiş bir şirkete böyle bir yatırım için arazi kiralanması meşru değil”

“Böylesi bir sicile sahip işletme, taahhüt ettiği o büyük yatırımı, muteber ortaklar bulmuş olsa dahi yapabileceğine dair bir güven verir mi” diye soran Şahali, Hükümeti eleştirdi.

Hükümetin sicil araştırması yapmadan, 3’üncü Cumhurbaşkanın kızına ait olan şirketin, faaliyetlerini durdurduğunu bildirmesine rağmen, değerli bir araziyi kiralamasını eleştiren Erkut Şahali, olumsuz sicile sahip bir şirkete, büyük bir yatırım için arazi kiralanmasının meşru olmadığını ifade etti.

“2012 yılından 2016 yılına kadar zarar beyan etmiş ve faaliyetlerini durduğunu bildiren bir şirkete, Hükümetin 50 milyon sterlin değerinde arazi kiralaması etik ve meşru değil.”

“En son 2012 yılında vergi ödedi”

Erkut Şahali’nin, RESTUR Ltd ile ilgili Meclis’te yaptığı konuşması şöyle:   “Ben bir şirket olarak bir arazi kiralamak istiyorum ve üzerine çok büyük çapta, 5 yıldızlı diyebilecek bir yatırım yapmak istiyorum. Devlet benimle ilgili bir sicil araştırması yapmak durumundadır. Kayıtlı bir işletme miyim yoksa fantezi peşinde koşan bir hayalperest miyim? Örneğin devlet benimle bir inceleme yapar ve görürse; ben bu devlete en son 2012 yılında kurumlar vergisi olarak bin 438 TL’lik bir ödeme yapmışım, gelir vergisi olarak da bin 942 TL’lik bir ödeme yapmışım. 2012 yılında işletmemle ilgili sadece zarar beyanında bulunmuşum ve 1 Şubat 2016’da işletmemim faaliyetlerini durdurduğuma dair Vergi Dairesi’ne beyanda bulunmuşum. Böylesi bir sicile dair olarak benim, 4 Nisan 2017’de yaklaşık değeri 50 milyon sterlin olan bir arsayı kiralamam mümkün olur mu?   Böylesi bir sicile sahip işletme, taahhüt ettiği o büyük yatırımı, muteber ortaklar bulmuş olsa dahi yapabileceğine dair bir güven verir mi? İşte talep hakkı yasal önünde tanınmış bir hak olabilir ama bu olumsuz sicille, bana böylesi bir yatırım için arazi kiralanması meşru olmaz, etik olmaz, ahlak dışı olur. Devlet bunu yapmıştır. 3’üncü Cumhurbaşkanı kızının şirketine kiraladığı arazi, bu nitelikte arazidir. 4 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazetede yer alan şirket, devlet en son 2012 yılında vergi ödemiştir. 2012 yılından 2016 yılına kadar zarar beyan etmiş, 1 Şubat 2016’da şirketin faaliyetlerini durduğunu devlete beyan etmiş bir şirkettir”

 

Bu haber toplam 2955 defa okunmuştur