1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Okula kayıt yaptırdığı gün mezun oldu"
"Okula kayıt yaptırdığı gün mezun oldu"

"Okula kayıt yaptırdığı gün mezun oldu"

Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Muhittin Özsağlam, 2 gün tutukluluk aldı.

A+A-

Serap ŞAHİN 

Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği tarafından Güzelyurt'ta faaliyet gösteren Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde yürütülen soruşturma kapsamında dün akşam tutuklanan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Muhittin Özsağlam, “Sahte belge düzenleme, Sahte belgeyi tedavüle sürme”  suçlarından mahkemeye çıkarıldı.

Polis, zanlının Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne kayıt yaptırdığını ve aynı gün içerisinde mezun olduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Mahkeme Özsağlam hakkında 2 gün tutukluluk kararı aldı.

 

“4 yılda alınan 61 dersi birkaç dakikada geçti”

Mahkemeye detayları aktaran tahkikat memuru, zanlı Özsağlam’ın “Sahte belge düzenleme, Sahte belgeyi tedavüle sürme” suçlarından yargılandığını kaydetti.

26 Şubat tarihinde Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından yapılan yapılan şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada, zanlı Özsağlam’ın  şu an tutuklu bulunan okulun Genel Sekreteri ve küçük hissedarlarından Serdal Gündüz’ü sahte evrak düzenlemeye tahrik ettiğini de belirtti.

Polis, üniversitenin sisteminde yapılan incelemelerde Özsağlam’ın 9 Eylül 2022 tarihinde üniversitenin Psikoloji bölümüne kayıt yaptırdığını ve bir kaç dakika sonra 4 yılda alınan toplam 61 dersi geçtiği ve aynı tarihte mezun olduğunun tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

 

“Sahte diplomayla barem içi artış talebinde bulundu”

Zanlının diplomayı barem içi artış almak maksadıyla Personel Dairesi’ne göndererek barem içi artış talep ettiğini belirten polis, bu konuda soruşturmanın sürdüğünü ve ne kadar suç geliri elde ettiğinin henüz belirlenmediğini söyledi.

Polis, zanlıya diplomayla ilgili izahat sorulduğunda, açık öğretimden ön lisans okuduğunu bu nedenle bazı derslerden muaf olduğu ve derslerin yüzde 10’una girmediğini, Serdar Gündüz’ün verdiği ödevleri yaparak mezun olduğunu söylediğini belirtti.

Tahkikatın devam ettiğini ve alınması gereken ifadeler olduğunu kaydeden polis, ayrıca zanlının ne kadar barem içi artış aldığının araştırılacağını söyledi.

Polis, zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme talebi onayladı.

 

Toplam 9 kişi tutuklandı

6 Şubat 2024 tarihinden bu yana Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi tarafından yapılan şikayet üzere başlatılan soruşturma kapsamında 6'sı tutuklu olmak üzere toplamda 9 kişi yargılanıyor.

 

Bu haber toplam 7895 defa okunmuştur
YENİDÜZEN Muhabir