1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Ne maksatla yukarı çıkarıldığını bilmiyorum”
“Ne maksatla yukarı çıkarıldığını bilmiyorum”

“Ne maksatla yukarı çıkarıldığını bilmiyorum”

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunduğu hayatını kaybeden Mehmet Vechi ile ilgili davada tanıklar dinlenmeye devam ediliyor…

A+A-

 Avukat Şerifoğlu, Mehmet Vechi’nin hangi maksatla 4’üncü kata çıkarıldığını sordu. Polis memuru Ali Arslan, ne maksatla olduğunu bilmediğini, sadece kendisine verilen emri uyguladığını aktardı.

“Merdiven boşluğuna doğru baktığımda Mehmet Vechi’nin yüz üstü yattığını... Nasıl düştüğünü görmedim.”

 

 

Didem MENTEŞ

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde “cinayet zanlısı” olarak tutuklu bulunduğu sırada 3’üncü kattan aşağıya kendini atarak hayatını kaybettiği söylenen Mehmet Vechi’yle ilgili polis memuru Ali Arslan “Ne maksatla yukarı çıkarıldığını bilmiyorum” dedi.
Polis Müfettişi Mehmet Bayraktar cinayeti ile ilgili bir numaralı şüpheli olarak tutuklanan ve 4 Temmuz 2014’de üçüncü kattaki merdiven boşluğundan atlayarak hayatını kaybettiği iddia edilen 71 yaşındaki Mehmet Vechi ile ilgili Adli Ölüm Tahkikat davasında tanıklar dinlenmeye devam ediyor.

Davanın dünkü celsesinde olay günü CÖŞ Şubesi’nde bulunan polis memuru Ali Arslan konuştu, “O gün 4’üncü katta bulunduğum esnada tuvalete girdim. Arkamdan Mehmet Vechi’yi tuvalete getirdiler. Oradan çıktıktan sonra aynı katta bulunan Parmak İzleri Şubesi’ne girdim. Tahminen 1-2 dakika sonra bir bağrışma sesi duydum. Merdiven boşluğuna baktığımda Mehmet Vechi’nin yüz üstü yattığını, kafatası kısmında kan izlerini gördüm”.

 

2 tanık daha dinlendi

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Rauf Kürşad huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Aysın Bilgin ve merhum Mehmet Vechi’yi temsilen avukat Öner Şerifoğlu mahkemede hazır bulundu.

Davanın dünkü celsesinde İddia Makamı’nın tanığı olarak o dönem Bayraktar cinayetinin ilk tahkikat memuru olan Serkan Bulak ve Mehmet Vechi’nin öldüğü gün CÖŞ Şubesi’nde bulunan polis memuru Ali Arslan tanık olarak dinlendi.

 

İlk tahkikat memuru konuştu
O dönem Mehmet Vechi’yi 2 kez mahkeme huzuruna çıkaran Müfettiş Muavini Serkan Bulak şahadet verdi. Bulak, Mehmet Bayraktar cinayetiyle ilgili olarak ilk atanan tahkikat memuru olduğunu, 19 Haziran 2014’de Mehmet Vechi’yi zanlı olarak mahkemeye çıkartıp aleyhinde 3 gün tutukluluk emri alındığını anımsattı. Vechi’nin bu süreyi Mağusa Devlet Hastanesi’nde geçirdiğini, 23 Haziran 2014’de yeniden mahkemeye çıkartılarak 3 günlük tutukluluk alındığını aktaran Bulak, ancak o dönem kendi kızının sağlık problemi nedeniyle yurt dışına gitmek zorunda kaldığı için, Vechi’nin soruşturmasıyla ilgili tahkikat memuru görevini Rezvan Kaçar’a devrettiğini aktardı.

 

Arslan: “Aşağı baktığımda yüzü üstü yatıyordu”
Serkan Bulak’ın ardından olay günü CÖŞ Şubesi’nde görevde bulunan polis memuru Ali Arslan şahadet vererek, Mehmet Vechi’yi ‘adam öldürme’ suçuyla ilgili olarak tutuklu bulunduğu dönemde tanıdığını belirtti. 4 Temmuz 2014’de saat 9.15’de Müfettiş Muavini Gökhan Uzun’dan aldığı direktif üzerine, giriş katta tutulan Mehmet Vechi’nin CÖŞ Şubesi’ne çıkarılması için aşağı indiğini ve nöbetçi memurlara bunu bildirdiğini aktardı.

Arslan, şöyle devam etti: “Tekrardan 4’üncü kata CÖŞ şubesine çıktım. 4’üncü katta bulunduğum esnada tuvalete girdim. Arkamdan polis memurları Adem Özmenek ve Orkun Aytaş, Mehmet Vechi’yi tuvalete getirdiler. Tuvalete ihtiyacını giderirken arkasında Orkun Aytaş, kapının arkasında da Adem Özmenek duruyordu. Ben tuvalet ihtiyacımı giderdikten sonra aynı katta bulunan Parmak İzleri Şubesi’ne girdim. Tahminen 1-2 dakika sonra bir bağrışma sesi duyduktan sonra dışarı çıktım. Merdiven boşluğuna doğru baktığımda Mehmet Vechi’nin yüz üstü yattığını, kafatası kısmında kan izlerini gördüm. İleride şube amiri Başmüfettiş Aslan Coşkun ve müfettiş muavini Gökhan Uzun’a olayı bildirdim. Bu meseleyle ilgili başka bir görevde de bulunmadım. Nasıl düştüğünü görmedim. Aşağı baktığımda o an kimse yoktu”

 

“Ne maksatla yukarı çıkarıldığını bilmiyorum”

Ali Arslan’ın şahadeti ardından savcı ve avukat tarafından istintaka tabi tutuldu. Savcı Bilgin, Mehmet Vechi’ye karşı kötü bir davranış veya tavrın söz konusu olup olmadığını sordu. Ali Arslan da böyle bir şeyin söz konusu olmadığını beyan etti.

Avukat Şerifoğlu ise Mehmet Vechi’nin hangi maksatla 4’üncü kata çıkarıldığını sordu. Ali Arslan, ne maksatla olduğunu bilmediğini, sadece kendisine verilen emri uyguladığını aktardı. Avukat, “Vechi’nin yukarıya çıkarılması için neden telefon edilmedi de siz aşağı inip söylediniz” diye sordu. Polis Ali Arslan da “Mehmet Vechi’nin tutuklu bulunduğu odada telefon yoktur. Bana aşağıdaki polis arkadaşların Vechi’yi yukarı çıkarmaları için söylemem görevi verildi. Ben emirleri sorgulayamam, neden telefon edilmediğini soramam” dedi.

 

Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
İlgili Haberler