1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Müze Projesi GÜNDEMDE
Müze Projesi GÜNDEMDE

Müze Projesi GÜNDEMDE

Girne Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kazı çalışmaları sırasında, Helenistik ve Antik Roma dönemlerine ait mezarların bulunmasının ardından, bölgenin müzeye dönüştürülmesi projesi gündeme geliyor.

A+A-

Tanju KONURALP
Girne Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kazı çalışmaları sırasında, Helenistik ve Antik Roma dönemlerine ait mezarların bulunmasının ardından, bölgenin müzeye dönüştürülmesi projesi gündeme geliyor.
Girne Belediyesi Müdür Yardımcısı Ali Teknikel’in YENİDÜZEN’e verdiği bilgilere göre, bölgeden geçmesi planlanan “yağmur suyu kanalı” ve “kanalizasyon” projelerinin, farklı noktalara alındığı ve bu sayede hem tarihi eser çalışmalarının, hem de bölge için önemli olan iki projenin devamının sağlandığı öğrenildi.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin, tarihi mezarlar ile ilgili Girne Belediyesi’ne bir müze fikri sunduğunu kaydeden Teknikel, Girne Belediyesi’nin fikre olumlu baktığını ve gerekli şartların yerine getirilmesi ile birlikte, önemli bir yer altı müzesinin, ülkeye kazandırılacağı bilgisini verdi.
Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu ise atılan adımın, kurumlar arası özlenen bir adım olduğuna ve bu nedenle Girne Belediyesi ile Eski Eserler ve Müzeler Dairesi yetkililerine teşekkür ettiğini açıkladı.

Ali Teknikel: “Müze projesi gündemde”
Girne Belediyesi Müdür Yardımcısı Ali Teknikel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dome Hotel önündeki tarihi eser kazı çalışmaları sebebi ile belediyeye ait iki projenin beklemeye alındığını ifade etti. Bölgeden geçecek olan “yağmur suyu kanalı” ve “kanalizasyon” projelerinin yaklaşık on gündür, kazı sebebi ile bekletildiğini ifade eden Teknikel, iki projenin de kazı alanı dışından devamı kararı alındığını kaydetti.
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile istişare içerisinde olduklarını vurgulayan Teknikel, hem Girnelilerin mağdur olmaması, hem de tarihi bir mirasın ülkeye kazandırılması adına, projeler için alternatif yolların kullanılacağı bilgisini verdi. Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin, bulunan tarihi eser alanlarının bir müzeye dönüştürülmesi yönünde, Girne Belediyesi ile görüştüğünü de belirten Teknikel, Girne Belediyesi olarak bu projeye oldukça sıcak baktıklarını açıkladı. Düşünülen proje ile mevcut alana inecek olan bir merdiven ve gerekli diğer koşulların sağlanacağını kaydeden Teknikel proje sonunda, turistlerin yerin altına inerek gezebileceği bir müzenin kazandırılacağını vurgularken; şu anda müze ile ilgili inşanın, hesaplama aşamasında olunduğu bilgisini verdi.

Bu haber toplam 1994 defa okunmuştur
Etiketler : ,