1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Murat Kanatlı istinafa başvuracak
Murat Kanatlı istinafa başvuracak

Murat Kanatlı istinafa başvuracak

Murat Kanatlı, bugün istinaf başvurusunda bulunacak.

A+A-

Didem MENTEŞ
Vicdani ret hakkına dayanarak 2009 yılında seferberliğe gitmeyen ve Askeri Mahkeme tarafından 10 gün hapis cezasına çarptırılan Murat Kanatlı bugün istinaf başvurusunda bulunacak.  Üç hakimin bakacağı duruşma bugün saat 11:00’da Askeri Mahkeme’de görüşülecek. Ön görüşme şeklinde oturacak Heyet, Murat Kanatlı ile ilgili ‘hapis’ cezasını değerlendirecek.
Bu arada Askeri Mahkeme İstinaf Heyeti, Murat Kanatlı hakkında farklı bir karar üretmediği takdirde Kanatlı, 6 Mart Perşembe günü tahliye olacak.

Destek yağıyor
25 Şubat günü Askeri Mahkeme, Anayasa’nın 74’üncü maddesine aykırı olduğu ve Vicdani Ret’in “inanç değil siyasi bir düşünce olduğuna” kanaat getirerek, Murat Kanatlı’ya derhal ödenmesi şartıyla 500 TL para cezası vermişti.
Askeri Mahkeme tarafından “suçlu” bulunan ve “düşüncelerine ters geldiği” gerekçesiyle hakkında verilen 500 TL para cezasını ödemeyen Kanatlı, 10 gün hapis yatmayı tercih etmişti. Bunun üzerine birçok sivil toplum örgütü, sendika ve politik isimler 25 Şubat akşamı Merkezi Cezaevi önünde Murat Kanatlı’ya destek vermek amacıyla eylem düzenlemişti.  Sosyal paylaşım sitesi başta olmak üzere birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve Güney Kıbrıs’tan bazı örgütler Kanatlı’nın serbest kalması için çağrıda bulunmuştu. Vicdani Ret İnisiyatifi’nin eylemleri ise sürüyor.

Bu haber toplam 2095 defa okunmuştur