1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Multimedya Stüdyo açılıyor
Multimedya Stüdyo açılıyor

Multimedya Stüdyo açılıyor

Stüdyo, CCMC tarafından koordine edilen MultiCommMedia Projesi kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - İşbirliği Eylem ve Güven (UNDP-ACT) desteği ile kuruldu.

A+A-

Kıbrıs Toplum Medyası Merkezi’nde (CCMC) 16 Mayıs Perşembe günü Multimedya Stüdyo’nun açılışını gerçekleştirecek.

Merkezden yapılan açıklamaya göre, Ledra Palace Oteli’nin arkasında yer alan CCMC tesislerinde bulunan Stüdyo’da, sivil toplum örgütleri görsel/işitsel yapımlarda teknik medya beceri eğitimleri alarak, kendi mesajlarını yaratıp, sağlık, çevre, toplumsal cinsiyet, çeşitlilik, barış ve uzlaşma gibi çeşitli alanlardaki çalışmalarını vurgulamak için medya ürünlerini kendileri yaratabilecekler.

Açılış saat 18.00’de, Kıbrıs ABD Büyükelçisi John M. Koenig’in konuşmasıyla başlayacak. Açılışta, Kıbrıs'ta Avrupa Komisyonu Temsilciliği Başkanı Georgios Markopouliotis ve UNDP-ACT Program Direktörü Christopher Louise birer konuşma yapacak.

Açıklamaya göre, Stüdyo, CCMC tarafından koordine edilen MultiCommMedia Projesi kapsamında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı - İşbirliği Eylem ve Güven (UNDP-ACT) desteği ile kuruldu.

Stüdyo’da yaratılan medya yapımlarının birçoğu, yine aynı gece açılacak olan CCMC’nin yeni websitesi "BufferBuzz" (http://www.bufferbuzz.org/) üzerinden görülebilecek. Açılış etkinliği BufferBuzz web sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

Bu haber toplam 1865 defa okunmuştur