1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MS için Barış ‘tık’
MS için Barış ‘tık’

MS için Barış ‘tık’

Avukat Gözde Özerk Genç, “Barış Tık” isimli ikinci kitabını Kıbrıs Türk Multiple Skleroz MS Derneği yararına yayınladı.

A+A-



Avukat Gözde Özerk Genç, “Barış Tık” isimli ikinci kitabını Kıbrıs Türk Multiple Skleroz MS Derneği yararına yayınladı.
 Kıbrıs Türk Multiple Skleroz (MS) Derneği Başkanı Sibel Hançerli ile birlikte YENİDÜZEN’i ziyaret eden Gözde Ö. Genç, “Ne mutlu aydınlık içerisinde, uyum, birlik, huzur ve barış içerisinde yaşayabilenlere; ne mutlu barışı öğütleyenlere, ne mutlu barışı sağlayanlara” derken, kitabıyla MS hastaları için farkındalık yaratmak amacında olduğunu söyledi.
Barış Tık” isimli şiir kitabı derneğin yanı sıra Deniz Plazalar ve Khora Kitap Evi’nde satılacak, geliri MS Derneği’ne bırakılacak.

MS hastalarının sorunları
 

Sibel Hançerli de, ziyaret vesilesiyle MS hastalarının sorunlarını anlattı, MS için özel bir yasa ihtiyacına dikkat çekti.
Özel sektördeki MS hastalarına gerekli anlayışın gösterilmediğini ve çoğu zaman görevlerine son verildiğini belirten Sibel Hançerli, duyarlılığın artırılması gerektiğini söyledi.
Ülkemizde 300’ü aşkın MS hastasının varlığından söz edildiğine dikkat çeken Sibel Hançerli, “Derneğimize kayıtlı MS hastası sayısı 72’dir, bunun sebebi de, pek çok insanımızın hastalığını gizlemesi ya da görünür olmayı istememesidir” diye konuştu.

Sibel Hançerli, tüm çabalarına rağmen dernekleri için bir bina imkanı yaratamadıklarını belirterek, “Fizik tedavi ya da psiklojik destek anlamında seanslar yapmak ayrıca daha iyi örgütlenmek için binaya ihtiyacımız var” dedi.
 

 

Bu haber toplam 2748 defa okunmuştur
Etiketler :