1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “MR teknisyeni gelmedi” iddiası!
“MR teknisyeni gelmedi” iddiası!

“MR teknisyeni gelmedi” iddiası!

Mağusa Hastanesi’nde dün nörolojik rahatsızlığı olan bir hastaya MR çekilmesi için, telefonla aranan görevli teknisyenin, hafta sonu olması nedeniyle hastaneye gelmediği ve hastanın MR çekimi için Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği iddia edildi.

A+A-

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Filiz Besim, hastanede nöbetçi ve ulaşılacak (on-call) durumda MR teknisyeni bulunmadığını, bu konudaki personel eksikliğinin giderileceğini belirterek, bahse konu hastanın sadece MR için değil sağlık durumuyla ilgili ileri tedaviye ihtiyaç duyulması gerekçesiyle de Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gönderildiğini açıkladı

Didem MENTEŞ

Mağusa Hastanesi’nde dün nörolojik rahatsızlığı olan bir hastaya MR çekilmesi için, telefonla aranan görevli teknisyenin, hafta sonu olması nedeniyle hastaneye gelmediği ve hastanın MR çekimi için Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği iddia edildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Sağlık Bakanı Filiz Besim, personel eksikliği nedeniyle Mağusa Devlet Hastanesi’nde hafta sonu nöbetçi ve ulaşılacak (on-call) durumda MR teknisyeni bulunmadığını, bu eksiliğin seçimden sonra giderileceğini belirterek, söz konusu hastanın ise sadece MR için değil sağlık durumunun ileri tedavi gerektirdiği amacıyla Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini açıkladı.

“Teknisyen gelmedi” iddiası

Sosyal medyaya yansıyan olayda; bir hastanın Mağusa Hastanesi Acil Servis’ine götürüldüğü, hastanenin nörolog ve beyin cerrahının telefonla aranarak hastaneye geldiği, beyin cerrahı doktorun MR çekilmesini istediği için MR teknisyenin telefonla arandığı ve teknisyenin “Hafta sonları MR çekilmez" gerekçesi ile hastaneye gelmediği iddia edildi. MR teknisyeninin hastaneye gelmemesi nedeniyle hastaya teşhis konulması amacıyla MR çekilmesi için Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği ileri sürüldü.

Besim: “Hasta ileri tetkik için de Lefkoşa’ya gönderilmiştir”

Sağlık Bakanı Filiz Besim, personel eksikliği nedeniyle Mağusa Devlet Hastanesi’nde hafta sonu nöbetçi ve ulaşılacak (on-call) durumda MR teknisyeni bulunmadığını, bu eksiliğin seçimden sonra giderileceğini belirtti. Besim, söz konusu hastaya sadece MR çekilmesi için değil, sağlık durumuyla ilgili ileri bir tedaviye ihtiyaç duyulduğu için de Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gönderildiğini açıkladı.

 “Hastayla ilgili mağduriyet durumu yoktur” diyen Bakan Besim, hasta ile görüştüğünü herhangi bir şikayetin söz konusu olmadığını belirterek, yaşanan bir sıkıntı olmadığını dile getirdi.

 “Hastayla ilgili mağduriyet durumu yoktur”

Filiz Besim, “Bahse konu hastayı tanıyorum. Beni arayarak durumu bildirdi ve Lefkoşa’ya sevk edildiğini söyledi. Personel eksikliği nedeniyle MR tetkiki 24 saat nöbetçi olamıyor. Lefkoşa Hastanesi’nde 24 saat acil MR’lar çekiliyor. Bu hasta da Lefkoşa’ya sevk edilmiştir. Hastayla ilgili mağduriyet durumu yoktur. Takdir edersiniz; prefer hastanelerinde MR acil tetkik olması gereken bir tanı değildir. Bu hastamız da Lefkoşa’ya sevk edildikten sonra MR çekilmiştir, işlemleri yapılmaktadır. Hastanın beyininde herhangi bir sıkıntı yaşanmasıyla ilgili soru işaretleri vardı. Onun için hastayı fazla orada oyalamadan, doğrudan Lefkoşa’da MR’ı, beyin cerrahları ve nörologların kontrolünde olacağı daha emniyetli bir merkezde tedaviye alınması tercih edildiği için de hasta anında gönderildi. Bu durum da hastaya aktarıldı. Bu arada Mağusa’da nöbetçi tomografi ve radyologumuz vardır. On-call MR teknisyenimiz yoktur. Çok ivedi ve acil bir durum olduğunda elbette ki çağırırız ve gelir ama buradaki konu da farklıydı. Zaten oradaki nöbetçi tomografi ve röntgendekiler MR çekiyor” dedi.

“Personel eksikliği gündemimizde olan çözeceğimiz bir konudur”

Besim, şöyle devam etti: “Biz zaten en baştan beri personel eksiklikleri giderildikten sonra sağlık merkezleri ve prefer hastanelerin güçlendirilmesi üzerinde duruyoruz. Mağusa Hastanesi’ni de 24 saat MR çekilebilecek pozisyona getireceğiz ama şuanda orada MR çekimi 24 saat değildir. Ama Lefkoşa’da yarım saat 45 dakika içerisinde hastayı sev edip, MR çektirebiliyoruz. Açıkçası bunu negatiflik olarak algılamıyorum zaten gündemimizde olan bir konudur. Seçim yasakları nedeniyle şuanda personel alamıyoruz. MR teknisyeni özel bir teknik personeldir, herhangi birisini oraya koyamıyorsunuz. Personel eksikliği gündemimizde olan çözeceğimiz bir konudur”

 

yeniduzen-satin-aliniz-455.jpg

 

 

Bu haber toplam 4053 defa okunmuştur