1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mısır bandıralı gemiye suçüstü
Mısır bandıralı gemiye suçüstü

Mısır bandıralı gemiye suçüstü

KKTC kara sularına izinsiz olarak giren ve izinsiz balık avladıkları tespit edilen Mısır bandıralı Al Amira Nurhan isimli balıkçı gemisi Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine yakalandı...

A+A-

Dipkarpaz açıklarında KKTC kara sularına izinsiz olarak giren ve izinsiz balık avladıkları tespit edilen Mısır bandıralı Al Amira Nurhan isimli balıkçı gemisi Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine yakalandı. Öğlen saatlerinde Dipkarpaz’ın 7 mil açığına Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından izinsiz olarak KKTC kara sularına girdiği tespit edilen balıkçı gemisinde yapılan kontrolde izinsiz olarak balık avlandığı da ortaya çıktı.

 

11 mürettebat tutuklandı...

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından tespit edilen Mısır bandıralı Al Amira Nurhan isimli balıkçı gemisi Mısır uyruklu 11 mürettebatı ile birlikte bu akşam saat 20:00 raddelerinde Mağusa Limanına getirildi. Al Amira Nurhan isimli balıkçı gemisi Mağusa Limanına demirlerken 11 mürettebat ise tutuklandı. Tutuklanan gemi kaptanı M.A.H ile 9 mürettebat İskele Polis Müdürlüğüne götürülürken, gemide aşçı olarak çalışan mürettebat ise geminin güvenliği açısından gemide bırakıldı. Gemide bulunan 50 kasa balık ise Veteriner Dairesi yetkilisi tarafından kontrol edildi.

 

Mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor...

KKTC kara sularına izinsiz girdikleri ve izinsiz balık avladıkları tespit edilen 11 mürettebatın yarın İskele Kaza Mahkemesine çıkarılmaları bekleniyor.

13:00 sularında yaşandı

Polis açıklaması şu şekilde: Bugün saat 13:00 sıralarında, Zafer Burnunun yaklaşık yedi deniz mili açıklarında kara sularımıza izinsiz giren Al Amira Nurhan isimli bir gemi Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından tespit edilmiştir. Söz konusu gemi bugün saat 20:00 sıralarında Gazimağusa Limanına çekilerek burada demirlemiştir. Gemide bulunan Mısır uyruklu bir kaptan ve ön mürettebattan oluşan toplam on bir kişi polis tarafından tutuklanmıştır. Ayrıca gemide bulunan yaklaşık bir ton ağırlığındaki avlanmış balığa el konulmuştur. Soruşturma devam etmektedir.

Bu haber toplam 2176 defa okunmuştur
İlgili Haberler