1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Miroslav Balazovjech'e 7 ay!
Miroslav Balazovjech'e 7 ay!

Miroslav Balazovjech'e 7 ay!

Güneyde 'katle teşebbüs'ten aranıyordu, kuzeyde 7 ay hapis cezası aldı

A+A-

Kıbrıs’ın güneyinde ‘katle teşebbüs ‘ suçundan aranan ve gizlice kuzeye geçen Miroslav Balazovjech Askeri Mahkemede yargılanarak 7 ay hapse mahkûm edildi

Aralık ayında Kıbrıs’ın kuzeyine nasıl geçtikleri henüz tespit edilemeyen Miroslav Balazovjech ve losif losif (Sifis) ülkede oldukları Kıbrıs (güney) istihbarat birimi tarafından tespit edildi.

Harita üzerinden adresleri ve kimlerle yaşadıkları yazı ile ilgili kuzey polis müdürlüklerine gönderildikten sonra sanıklar düzenlenen Kuzey Kıbrıs polisinin operasyonlarıyla tutuklanmışlardı.

Devrim DEMİR

Kıbrıs’ın güneyinde ‘katle teşebbüs ‘ suçundan aranan ve Kıbrıs’ın kuzeyinde Ocak ayında yakalanan Slovakya vatandaşı Miroslav Balazovjech aleyhindeki dava karara bağlandı.

Kıbrıslı Rum iş adamı Nicos Rodotheou’yu öldürmeye teşebbüs suçundan aranan ve Aralık ayında Kıbrıs’ın kuzeyine gizlice giriş yaptığı Kıbrıs İstihbarat biriminin yazısı ile tespit edilen Miroslav Balazovjech Ocak ayında Girne’de düzenlenen operasyon sonucu yakalanmıştı.

Kıbrıslı Rum bir taksicinin aracılığı ile Bostancı geçiş kapısından Aralık ayında gizlice kuzeye giriş yapan Miroslav Balazovjech eşi ve 6 yaşındaki çocuğu ile Girne’de bir apartman dairesinde Kıbrıs istihbarat birimi tarafından tespit edilmişti.

‘Askeri yasak bölgeyi ihlal” ve ‘ Gizlice KKTC’ye ‘ giriş suçlarından 25 Ocak tarihinden bu yana Merkezi Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Miroslav Balazovjech aleyhine getirilen iki davayı dün yargılandığı Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi Askeri Mahkeme’de kabul etti.

Başsavcılık adına Savcı Doğa Tokay, olayın olgularını anımsattı.

Ocak ayından bu yana yargılanmayı bekliyor

Savcı Doğa Tokay, sanığın Slovokya vatandaşı olduğunu 40 yaşında evli ve bir çocuk babası olduğunu belirtti.

Tokay, sanığın güney’de ‘adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan Aralık 2018 yılında yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptığını anımsattı.

Kıbrıs istihbarat birimi tarafından Ocak ayında Miroslav Balazovjech’in Girne’de bir apartman dairesinde kaldığına dair Girne Polis Müdürlüğü’ne yazı gönderilmesi üzerine gerçekleşen operasyonla yakalandığını kaydeden Doğa Tokay, sanığın 25 Ocak tarihinden bu yana Merkezi Cezaevinde bulunduğunu kaydetti.

Hidayet arandığını bilmediğini öne sürdü

Balazovjech’in avukatı Ali Hidayet ise, müvekkilinin 2014 yılında ailesi ile birlikte Kıbrıs’ın güneyinde bir yaşam sürdüğünü boks eğitmeni olduğunu eşinin ve 6 yaşındaki çocuğunun ise Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşamayı tercih ettiğini kaydetti.

Hidayet, müvekkilinin bir suç işleyerek yasa dışı yollardan ülkeye giriş yaptığını ancak Kıbrıs’ın güneyinde ‘katle teşebbüs ‘ suçundan arandığını bilmediğini polis tarafından tutuklanınca öğrendiğini öne sürdü.

İstihbarat harita üzerinden yerini tespit etti

YENİDÜZEN’in edindiği bilgide, Rudolf Dydi ismini kullanan ve gerçek ismi Miroslav Balazovjech olan sanık, şuan cezaevinde yargılanmayı bekleyen Iosif Iosif ( Sifis) ile Kıbrıslı Rum Polisi tarafından aranıyordu.

Aralık ayında Kıbrıs’ın kuzeyine nasıl geçtikleri henüz tespit edilemeyen Miroslav Balazovjech ve losif losif (Sifis) ülkede oldukları Kıbrıs istihbarat birimi tarafından tespit edildi.

Harita üzerinden adresleri ve kimlerle yaşadıkları yazı ile ilgili polis müdürlüklerine gönderildikten sonra sanıklar düzenlenen operasyonlarla tutuklanmışlardı.

Sabıkasız oluşuna mahkeme değer vermedi

Başsavcılık ve avukatın beyanlarının ardından kararı açıklayan Askeri Mahkeme Yargıcı Temay Sağer, sanığın aleyhine getirilen iki ayrı suçtan suçlu bulduklarını kaydetti.

Sağer, işlenen suçlara bakıldığında ülkede son yıllarda en sık en vahim suçlardan biri olan gizlice askeri yasak bölgeyi ihlal suçlarında ciddi bir artış olduğunu kaydetti.

Sanığın, güney’de ‘adam öldürmeye teşebbüs’ gibi ciddi bir suçtan arandığını “KKTC'de sabıkasız” oluşunun bu kararda mahkemenin değer vereceği bir husus olmadığına dikkati çeken Sağer, yaygınlaşan bu tip suçlar karşısında kamu yararı ön planda olduğuna değindi.

Sağer: Hoşgörü ile yaklaşmak mümkün değil

Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, yaygınlaşan bu tür suçlar karşısında bu tip suçlardan aranan kişilere hoş görü ile yaklaşmanın mümkün olmayacağının altını çizdi.

Sanığın, dilini bilmediği bir ülkede cezasını çekeceğini de göz önünde bulundurduklarını ifade ederek Miroslav Balazovjech’i 7 ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

 

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190322094706.jpg

 

  

 

Bu haber toplam 2651 defa okunmuştur