1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Merve Avrupa arenasında
Merve Avrupa arenasında

Merve Avrupa arenasında

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu’nda ülkemiz voleybolcularından Merve Çelebi, Türkiye milli takımı adına mücadele ediyor

A+A-

Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) tarafından organize edilen Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun ilk iki etabı geride kaldı. Türkiye Milli Takımı’ndan davet alarak iki organizasyonda da mücadele eden Kıbrıslı Türk voleybolcu Merve Çelebi elde ettiği başarılarla dikkat çekti. Rusya’da düzenlenen ilk etapta takım arkadaşları ile dördüncü olan Çelebi, Kayseri’de düzenlenen ikinci etapta da üçüncü olarak kürsüye çıktı. İkinci etapta ülkemiz voleybolcularından Kemal Şah, Devrim Alibaba ve Ali Osman Nurettin de yer alarak mücadele ederken, çeyrek finalin kapısından döndü, mücadeleleri ile takdir topladı.

RUSYA’DA DÖRDÜNCÜLÜK

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu ilk etabı Rusya’da 20-22 Aralık 2018 tarihlerinde Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştirildi. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından milli takıma davet edilen Kıbrıslı Türk Merve Çelebi, Aleyna Vence ve Bahanur Gökalp ile birlikte Türkiye Milli Takımı adına mücadele etti. Yarı final oynama başarısı gösteren ekip, Rusya’dan Filina – Romashova ve Terenteva’ya 2-0 mağlup olarak finale çıkma şansını yitirdi. Üçüncülük maçında Litvanya takımına 15-13, 9-15 ve 7-15‘lik setlerle 2-1 mağlup olarak organizasyonu dördüncü tamamladılar.

KAYSERİ’DE ÜÇÜNCÜLÜK

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu ikinci etabı ise Türkiye’de Kayseri’de gerçekleşti. Merve Çelebi, Kayseri’de yer alan bu etapta Selin Yurtsever ve Bahanur Gökalp ile birlikte mücadele etti. Yarı finalde Rusya’dan Lapteva, Pavlova, Novikova ve Terenteva’dan oluşan ekibe 2-1 mağlup olan Merveli Türkiye takımı, üçüncülük maçında Çekya takımını 2-0 yenerek ikinci turu üçüncü tamamlayarak kürsüde yer alma başarısı gösterdi.

ERKEKLERDE SPORCULARIMIZ DA YER ALDI

CEV Kar Voleybolu Avrupa Turu ikinci etabında ülkemizin erkek voleybolcuları da Türk milli takımına davet edilerek mücadele etti. Kemal Şah, Devrim Alibaba ve Ali Osman Nurettin’den oluşan ekip Polonyalı rakiplerine 2-0, bir diğer Türk takımına da aynı skorla mağlup olarak çeyrek finalin kapısından döndü.

Organizasyonun üçüncü etabı 15-16-17 Şubat 2019 tarihlerinde Gürcistan’da gerçekleşecek.

Bu haber toplam 1740 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 403 Sayısı

Adres Kıbrıs 403 Sayısı