1. HABERLER

  2. SPOR

  3. “Mersin’de zafer turu”
“Mersin’de zafer turu”

“Mersin’de zafer turu”

Kıbrıs Cumhuriyeti 17’nci Akdeniz Oyunları’nda uzun atlamada ikinci altın madalyasını kazandı

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Mersin’de düzenlenen 17’nci Akdeniz Oyunları’nda Kıbrıs Cumhuriyeti atletleri altın madalya almaya devam ediyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü 200 metre kadınlar finalinde Eleni Artymata’nın birinci olarak altın madalya alması sonrası, Perşembe günü Uzun Atlama kadınlar mücadelesinde Kıbrıs Cumhuriyeti adına yarışan Nektaria Panayi, birinci oldu. 200 metre birincisi Artymata ayrıca 100 metre finalinde üçüncü olarak bronz madalya aldı.

İkinci altın madalya Panayi’den
Geçtiğimiz Çarşamba günü Eleni Artymata’nın 200 metrede elde ettiği birincilik sonrası madalya töreninde Kıbrıs Cumhuriyeti Milli Marşı Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde çalınmış, birinci olan atlet Artymata “En büyük teşvikim Türkiye’de altın madalya almaktı. Buradan madalyayla ayrılacağımdan emindim ancak bu kadar kolay olmasını beklemiyordum” ifadelerini kullanmıştı.
Artymata’nın ardından Perşembe günü Uzun Atlama branşında bir diğer Kıbrıs Cumhuriyeti atleti Nektaria Panayi, 6.51’lik atlayışı ile birinci olmayı başarıdı. Yarışta Türk atletler Serpil Koçak 5.92’lik atlayışı ile 9’uncu olurken, Sevim Sinmez Serbest 5.61’lik atlayışı ile 10’uncu oldu.

“Türkiye’de altın madalya kazanmak büyük onur”
Panayi elde ettiği başarıdan sonra Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı ile az sayıda Türk seyircinin önünde göz yaşları ile zafer turu attığı belirtildi. “Benim için Türkiye’de altın madalya kazanmak büyük onur. Herşeyin yoluna gitmesi halinde madalya kazanacağımı düşünmüştüm, öyle de oldu” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2091 defa okunmuştur