1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Medya Etik Kurulu yasayı değerlendirdi
Medya Etik Kurulu yasayı değerlendirdi

Medya Etik Kurulu yasayı değerlendirdi

Medya Etik Kurulu, “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Koruması Yasası”nı değerlendirdi

A+A-

Medya Etik Kurulu, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP/BG) milletvekili Tufan Erhürman ile gerçekleştirdiği toplantıda “Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası”nı değerlendirdi.
Medya Etik Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Gazeteciler Birliği Lokali’nde yapılan toplantıda yasanın mimarı CTP/BG milletvekili Erhürman, yasa hakkında bilgiler verdi ve Kurul üyelerinin sorularını cevapladı.
Tufan Erhürman, Cumhuriyet Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilerek onay için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen yasanın gerekçeleri hakkında bilgi verdi.
Erhürman, yasa önerisinin, KKTC Anayasası’nın “Özel Hayatın Gizliliği” başlığını taşıyan 19. maddesi ile “Haberleşme Özgürlüğü” başlığını taşıyan 21. maddesi kapsamında hazırlandığını ifade ederek, “Yasa, Anayasa’da çizilen çerçeveye uygun şekilde hazırlandı” dedi.
Medya Etik Kurulu üyesi, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven ise etkinlikte yaptığı konuşmada, bu yasadan son anda medya yoluyla haberdar olduklarına işaret ederek, gazeteciliği ilgilendiren yasa tasarı ve önerilerinin görüşülmesi sürecinde meslek örgütü olarak davet edilmeyi beklediklerini söyledi.
Kurul üyeleri de konuşmalarında, çıkarılan yasanın gazeteciliği birçok noktada olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Özel hayat korunmalı ama kamuyu ilgilendiren önemli konularda haber yapanlar da cezalandırılmamalı” dediler. TAK

Bu haber toplam 1996 defa okunmuştur
Etiketler :