1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Meclis ve Bakanlar Kurulu boykot edilecek
Meclis ve Bakanlar Kurulu boykot edilecek

Meclis ve Bakanlar Kurulu boykot edilecek

KTAMS, TAK Rumca servisinde tam gün greve gitti

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Türk Ajansı Kıbrıs’ta derece terfilerine hükümet tarafından onay verilmemesi nedeniyle Rumca Basın Özetleri biriminde tam gün greve gitti.

Sendika ayrıca Cumhuriyet Meclisi ve Bakanlar Kurulu oturumlarına görevlendirme yapılmaması ve izlenmemesi kararını aldı.

Sendika bu sabah saat 10.00’da TAK önünde basın açıklaması yaptı.

KAPTAN

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan yaptığı açıklamada, ülkede duyarsızlığın devam ettiğini, çalışanların sorunlarını dikkate almayan bir hükümet ve Başbakan bulunduğunu kaydetti.

Ajans çalışanlarıyla birlikte Başbakanlık ve Meclis önünde kalem bırakma eylemleri gerçekleştirdiklerini ve tüm iyi niyetli girişimleri yaptıklarını dile getiren Kaptan, Başbakanın her şeye vakti olmasına karşın çalışanların sorunlarını dinlemeye ve çözmeye vakti olmadığını savundu.

Başbakanın anlaşılmaz bir tavır sergilediğini kaydeden Kaptan, Başbakan’ın görevlendirdiği aracılar vasıtasıyla durumu Başbakana anlattıklarını fakat herhangi bir geri dönüş alamadıklarını belirtti.

Sorunların çözümü için adım atılmadığı taktirde yarın yine grevde olacaklarını anlatan Kaptan, bugünden itibaren Rum Basın Özetleri servisi yanında, KTAMS üyelerine Meclis ve Bakanlar Kurulu oturumlarına görevlendirme yapılmaması ve bunların takip edilmemesi kararı alındığını kaydetti.

Kaptan, sorunun çözümüne kapıyı açık tuttuklarını ve çözme niyetinde olduklarını ifade ederek, hükümet tarafından diyalog kurulmadığı takdirde eylemlerin süreceğini belirtti.

BENGİHAN

Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan da Ajans Yönetim Kurulu’nun talebi sonrası Maliye Bakanlığı’nın mali uygunluk vermesine karşın Başbakanlığın, hiçbir gerekçe göstermeden 2 yıla yakın süreden beri derece terfilerine onay vermediğini anlattı.

KTAMS’ın yapılan adaletsizliği protesto amacıyla daha önce iki eylem gerçekleştirdiğini de hatırlatan Bengihan, hiçbir mali yük doğurmayan, tamamen Ajans çalışanlarının emeklerinin bir şekilde onore edilmesi olan derece terfilerini “Uygun görmedim” gibi hiçbir maddi temele dayanmayan bir gerekçeyle reddedilmesine karşı, Ajans çalışanlarıyla birlikte mücadeleyi yükseltme kararı aldıklarını kaydetti.

Birçok eksikliğe karşın yoğun bir tempo ve özveriyle görev ifa eden Ajans personelinin derece terfilerine onay vermeyen ve “Ajansı kendi partizanca emelleri uğruna kullanmaya çalışan” Başbakanlığın, derece terfileriyle ilgili sorunu çözmemesi durumunda grevlerin devam edeceğini ve şok eylemlerle sorunu çözene kadar yılmadan mücadele edeceklerini belirten Bengihan, süreçte yaşanan tüm olumsuzluklardan da Başbakanlığın sorumlu olduğunu bildirdi.

Bu haber toplam 1850 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler