1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mazot deposunda umuda yolculuk
Mazot deposunda umuda yolculuk

Mazot deposunda umuda yolculuk

Mağusa Limanı'nda boş bir mazot deposu içinde umuda yolculuk eden 2 Suriyeli mülteci yakalandı.

A+A-

Mersin Limanı’ndan Mağusa Limanı’na bu sabah bir yük gemisi ile gelen bir TIR aracın mazot deposunda umuda yolculuk eden Suriye uyruklu 2 mülteci yakalandı. Elde edilen bilgilere göre daha iyi bir yaşam için umut yolculuğuna çıkan mülteciler yaklaşık 6 gün önce konu TIR aracın mazot deposuna insan tacirleri tarafından gizlendi. Bu sabah ise Mağusa Limanı’na gelen ve gümrük işlemleri için bekleyen TIR’ın mazot deposunda havasızlıktan fenalık geçiren mülteciler, depoya vurup ses çıkarmaları üzerine tespit edildi.  

Havasızlıktan ölüyorlardı…

Boş bir mazot deposu içerisinde umut yolculuğuna çıkan mülteciler yine ölümle burun buruna geldi. Havasızlıktan dolayı fenalık geçiren mülteciler saklandıkları depodan çıkarılarak Mağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kısa süreli tedavinin ardından ise hastaneden taburcu edilen mülteciler Mağusa Liman Karakoluna götürülerek sorgulandı.

dorse.jpg

15 gün önce yine gelmişti…

Mazot deposuna saklanarak KKTC’ye girmeye çalışan mültecilerden bir tanesi 15 gün önce yine bir TIR dorsesine saklanarak Mağusa Limanı'na gelmişti. 30 Aralık 2018 tarihinde 20 kişi ile birlikte gelen mülteci yine saklandığı TIR dorsesinde havasız kalmış ve fenalık geçirerek hastaneye kaldırılmıştı. Konu mülteci Türkiye’ye geri gönderilmeyi beklerken “Yine geleceğim” demişti. Mazot deposuna gizlenerek Mağusa Limanına gelen 2 mültecinin Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor.

 

 

Bu haber toplam 1922 defa okunmuştur