1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Manzara değişmedi
Manzara değişmedi

Manzara değişmedi

Lefkoşa’nın merkezinde farklı yaş grubundaki çocuklar, camilerde, Kur’an kursunda görüntülendi

A+A-

Didem MENTEŞ


Eğitim Bakanlığı yaz dönemi için din eğitimi kurslarının başlamadığını açıklamasına rağmen, Lefkoşa Surlariçi’ndeki bazı camilerde kuran kursları başlatıldı.

Kızlı erkekli küçük yaşta çocuk, camii yolunu tuttu.

Lefkoşa Arabahmet Camii’de alenen çağrı yapılan Kur’an kursları geçtiğimiz 22 Haziran Cuma sabahı başlarken, ellerinde din kitapları ve başı örtülü çocuklar objektiflere yansıdı.

Din İşleri Başkanı, “Arabahmet Camii’nin şuanda imamı yok” demesine rağmen genç bir imam camiye girerken görüntülendi.

İmamın ardından ise küçük erkek çocukların ellerinde din kitaplarıyla içeri girdiği görüldü.

Kız çocuklarına ise Kur’an kursunun kadın hocalar tarafından verileceği söylenerek, Haydarpaşa Cami’ye yönlendirildi.

Turizm Bakanlığı’nın tam karşısında bulunan Haydarpaşa Cami’ye giden YENİDÜZEN, başı örtülü çocukların, içeride kurulan masalar üzerinde Kur’an dersi aldığını görüntüledi.

Ellerinde din kitapları

Eğitim Bakanlığı’nın bilgisinde olan okullarda bu yaz tatilinde din kursları henüz başlamazken, camilerdeki Kur’an kursları sıklaşmaya başladı.

Yaz tatili süresince küçük yaşta çocukların sabahın erken saatlerinde bölgelerinde bulunan camilere giderek Kur’an kursu aldıkları dikkat çekti.

YENİDÜZEN geçtiğimiz hafta Lefkoşa Surlariçi’nde sabahın erken saatlerinde yollara düşmüş kızlı erkekli küçük yaşta çocukları, caminin yolunu tutarken görüntüledi.

Farklı yaş grubundaki kimi küçük çocuk başlarında bir büyük olmaksızın yürüyerek kuran kursuna giderken, kimi de arkadaşlarıyla birlikte Kur’an kursuna gittiği dikkat çekti.

Lefkoşa Arabahmet Cami’de 21 Haziran günü alenen çağrı yapılan Kur’an kursları 22 Haziran’da saat 9.38’de başladı. İlk olarak bir erkek çocuğu elinde din kitabıyla camiye geldi. Ardından ise 2 gündür camide imamlık yapan genç bir adamın caminin kapısını açarak içeriği girdiği daha sonrada dışarıdaki çeşmede abdest aldığı görüldü. 5-1 0 dakika içerisinde de 2 erkek çocuğu daha camiye giriş yaptı.

Lefkoşa Arabahmet Cami’de alenen çağrı yapılan Kur’an kursları önceki gün sabah başlarken, ellerinde din kitapları ve başı örtülü çocuklar kursların yolunu tuttu…

Kızlar başka camiye…

İlerleyen dakikalarda ise 3 kız çocuğu camiye geldi. Ancak kız çocuklarına kadın hocalar tarafından kuran kursu verileceği söylenerek, Haydarpaşa Cami’ye yönlendirildi.

Turizm Bakanlığı’nın tam karşısında bulunan Haydarpaşa Cami’ye giden YENİDÜZEN, başı örtülü çocukların, içeride kurulan masalar üzerinde Kur’an dersi aldığını görüntüledi.

Caminin içerisinde kurulan masalar üzerinde kızlı-erkekli bazı çocuklara çok genç yaşta kadın hocaların ders verdiği objektiflere yansıdı.

Polis ‘yazıyı’ kontrole gitti

Bu arada 21 Haziran’da Arabahmet Cami’sinin bahçe kapılarına asılan duyuru kağıdının söküldüğü görüldü.

Ayrıca bir polis ekibinin 22 Haziran’da sabahın erken saatlerinde Arabahmet Cami’ye giderek 21 Haziran’da bahçe duvarına asılan yazıyı kontrole gittiği öğrenildi.

Kuran kursları başlamadan önce camiye giden polis ekipleri, kuran kursu başladığı saatlerde bölge sakinleri tarafından haber edilmesine rağmen olaya ilgisiz kaldığı görüldü.

Atalay, “Arabahmet Cami’de şu an imam yok” demişti

Hatırlanacağı üzere 21 Haziran’da YENİDÜZEN’e açıklama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Arabahmet Cami’sinde şuanda imam bulunmadığını belirterek, “Yaz Kur’an kursları” ibaresinin başkanlığa ait bir ifade olmadığını söylemişti. Düzenlenecek Kur’an kursunun Başkanlık ile ilgisi olmadığını aktaran Atalay, Başkanlığın sadece 8 yıldır Eğitim Bakanlığı ile oluşturulan program çerçevesinde yaz dönemi verilen din kurslarının yapıldığını belirtmişti.

Atalay, “din kursları bugün (önceki gün) itibariyle başladı ve 1 ay süreyle devam edecek. Tüm camilerde yapılacak. Belli okullarda hafta 1 gün talep olmasıyla yapılacak. Eğitim Bakanlığı ile oluşturduğumuz program çerçevesinde yürütülen derslerdir, bunun haricinde yeni bir şey yok. 8 yıldır okullarda ve camilerde din kursları veriliyor. Eğitim Bakanlığı’na bilgileri ilettik” demişti.

kuran-kursu-foto-1.jpg

Küçük kız çocukları başlarında örtü ile kuran kursuna giderken

kuran-kursu-foto-2.jpg

Haydarpaşa Cami’de kurulan masalarda kızlı-erkekli çocuklar kurs verilirken

kuran-kursu-foto-4.jpg

Din İşleri Başkanlığı’na bağlı imam yurt dışındayken genç bir imam camide kuran kursu veriyor

 

yeniduzen-satin-aliniz-618.jpg

Bu haber toplam 4604 defa okunmuştur
Etiketler : ,