1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. MANZARA DEĞİŞMEDİ
MANZARA DEĞİŞMEDİ

MANZARA DEĞİŞMEDİ

Ülkeyi etkisi altına alan yağış, dün birçok bölgede etkili oldu. Özellikle Lefkoşa, Girne, Mehmetçik’te hayatı olumsuz etkileyen yağışlar nedeniyle dereler geldi, yollar suya gömüldü, bazı evleri su bastı

A+A-

Ülkeyi etkisi altına alan yağış, birçok bölgede etkili oldu.

Özellikle Lefkoşa, Girne, Mehmetçik bölgesinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

Öğle saatlerinde Lefkoşa-Girne Anayolu, şiddetli yağmur nedeniyle trafiğe kapandı.

Lavenium Sitesi karşısında anayol içerisinde biriken yağmur sularının sürücüler için tehlike yaratması nedeniyle polis ekipleri, Gönyeli çemberinde güvenlik önlemi aldı. Sivil Savunma ekipleri de hazır bekledi.

Bazı evleri su bastı…

Aniden başlayan sağanak yağış nedeniyle Mehmetçik’teki bazı evleri su bastı.

Vatandaşlar, evlere dolan yağmur sularını çıkarmak için yoğun çaba sarf etti.

Sivil Savunma Ekipleri ihbar hattı

Sivil Savunma Ekipleri  ALO 101 ihbar hattına gelen yardım talebi üzerine Girne-Boğaz'da bulunan Bahçelievler bölgesindeki bodrum katları yağmur suyuyla dolan bazı evlere de müdahale etti.

Şiddetli yağışlar İskele bölgesinde de etkili oldu. 

Ağıllar köyünde dere yatağında araçlarıyla mahsur kalan bir aile, Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarılarak güvenli bölgelere taşındı.

Sivil Savunma açıklamasında “Gelen ihbarlar değerlendirilmekte ve gerekli müdahaleler imkânlar dahilinde yapılmaya devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Polis uyardı…

Polis Genel Müdürlüğü, aşırı yağışın ardından Lefkoşa-Girne Anayolu’nun Gönyeli  Çemberi’nden Girne istikametine olan trafik akışının yol güvenliği için kapatıldığını duyurdu.

Kısa süre sonra yol yeniden trafiğe açıldı.

 

pol-001.jpg

y1-030.jpg
Lefkoşa - Girne Anayonu 

y2-027.jpg

y3-018.jpg

Ülkeyi hafta başından itibaren etkisi altına alan mevsim yağmurları, bugün başta Başkent Lefkoşa olmak üzere yer yer etkili oldu. Su taşkınlarına da neden olan etkili yağış, su birikintisi nedeniyle Lefkoşa-Girne yolunun bir süre kapanmasına neden oldu. 

y4-010.jpg

Lefkoşa-Girne anayolunda su taşkını sonucu yolda mahsur kalan araçlara Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı Arama Kurtarma ekipleri yardımcı oldu.

ll-012.jpg

İlgili birimlerin müdahalesiyle yol yaklaşık bir saatte yeniden trafiğe açılırken, yollarda kalan araçlara, su baskını yaşanan evlere de müdahale edildi.

 

mm-024.jpg

Mehmetçik

mmm-003.jpg
Mehmetçik'te de bazı evleri su bastı.





 

Fotoğraflar YD ve sosyal medya

Bu haber toplam 8751 defa okunmuştur
Etiketler : ,