1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Manav reyonlarında indirim
Manav reyonlarında indirim

Manav reyonlarında indirim

Sebze fiyatları adanın her iki bölgesinde de düşüşe geçti. İki bölge arasındaki en büyük fiyat farkı ise bu hafta da yine benzer üründe, asma yaprağının kilosunda yaşandı. Kilosu kuzeyde 48 TL olan asma yaprağı, güneyde 73 TL’ye alıcı buldu.

A+A-

Fehime ALASYA
Bu haftaki ‘Alışveriş sepetinde’ yer alan ürünler arasında manav reyonlarındaki fiyatlar adanın her iki bölgesinde de düşüşe geçti. İki bölge arasındaki en büyük fiyat farkı ise yine benzer üründe, asma yaprağının kilosunda yaşandı.

Bu hafta kilosu kuzeyde 48 TL olan asma yaprağı, güneyde 73 TL’ye alıcı buldu.

Hem kuzeyde hem de güneyde fiyatı düşen ürünler arasında kabak, salatalık, brokoli, patates, domates, dolmalık biber ve çiçek lahanası yer aldı.

Kıbrıs’ın kuzeyinde manav reyonlarında fiyatı yükselen altı çeşit ürüne rastlanırken, güneyde sadece kereviz ve taze baklada fiyat artışı yaşandı.

Geçtiğimiz hafta güneyde 6 TL’lik indirim ile en hızlı düşüşü gösteren enginar ise bu hafta reyonlarda yer almadı.

Patlıcandan rekor çıkış

Kuzeyde fiyatı çıkan ürünler arasında patlıcan başı çekti. Geçen hafta 3,60 TL olan patlıcan, bu hafta 7,50 TL’ye tüketiciye ulaştı.

Fiyatı düşen ürünler arasında ise yaklaşık 5 TL’lik artış ile dolamlık biber ve çiçek lahanası başı çekti. Buna göre; dolmalık biberin kilosu 14,40 ‘tan 9,75’e, çiçek lahanası 9,60’dan 4,95’e indi.

Güneyde asma yaprağı düşüşte

Kıbrıs’ın güneyindeki manav reyonlarında bu hafta sadece kereviz ve taze baklada fiyat artışı yaşandı. Geçtiğimiz hafta 6,25 TL olan kereviz bu hafta 11 TL’ye yükselirken, taze bakla ise 6,25’ten 7,50’ye çıktı.

Buna karşın güneyde pek çok meyve sebzenin fiyatında indirime gidildi. Kurdaki yükselişse karşın, bazı meyve sebzelerin fiyatlarında gerileme yaşandı.

12,83 TL olan kabak, 5,67 TL’ye, 8,55 TL olan domatesin kilosu 19,41 TL’ye, 11 TL olan dolmalık biberin kilosu 22 TL’ye geriledi.

Güneyde fiyatı düşen ürünler ararsında ise en büyük fark asma yaprağında yaşandı. Sezona hızlı bir giriş yapan asma yaprağı 91 TL’den 73 TL’ye düştü.

Geçtiğimiz hafta güneyde 6 TL’lik indirim ile en hızlı düşüşü gösteren enginar ise bu hafta reyonlarda yer almadı.

Kuzey-güney farkında asma yaprağı yine başı çekti

Kuzey-güney arasında geçmiş haftalardan bu yana en büyük fiyat farkının görüldüğü asma yaprağının ise kilosu kuzeyde 48 TL iken güneyde 73 TL’ye alıcı buldu.  Asma yaprağı arasında bu hafta 25 TL’li bir fark yaşandı.

Fiyatlardaki seyirle, kuzey güney arasındaki en büyük fark ise asma yaprağı yanında pırasa, çiçek lahanası, kivi, avokado, bezelye, kereviz ve salatalıkta yaşandı.

Buna göre; kuzeyde 1,99 TL olan salatalığın kilosu, güneyde 4,34 TL’ye, kuzeyde 4 TL olan kereviz güneyde 11 TL, kuzeyde 8,75 TL olan bezelye güneyde 16,36 TL, kuzeyde 10 TL olan kivi güneyde 19,70 TL, kuzeyde 7,50 TL olan avokado güneyde 26,38 TL, kuzeyde 3 TL olan pırasa güneyde 13 TL, kuzeyde 4,95 TL olan çiçek lahanası güneyde 11,69 TL, kuzeyde 7,50 TL olan patlıcan ise güneyde 16,36 TL’ye reyonlarda yer aldı.

Kuzey-güney arasında geçmiş haftalardan bu yana en büyük fiyat farkının görüldüğü asma yaprağının ise kilosu kuzeyde 48 TL iken güneyde 73 TL’ye alıcı buldu.  Asma yaprağı arasında bu hafta 25 TL’li bir fark yaşandı.

Kasap bölümünde fiyatlar seyrini korudu

Et reyonlarındaki fiyatlar, bu hafta da benzer oranda seyretti.

Geçen hafta güneydeki et reyonlarına yansıyan Paskalya indirimi bu hafta da seyrini korudu.

Kıbrıs’ın güneyinde 1 Euro’luk ‘Paskalya’ indirimine gidilmiş, bir önceki hafta 7,95 Euro yani 48,92 TL olan kuzunun kilosu geçtiğimiz hafta 6,95 Euro’ya gerileyerek 45,73 TL’ye düşmüştü. Kuzeyde ise 65-75 TL arası yer alan kuzu pirzolanın kilosu geçtiğimiz hafta 80 TL’yi aşmıştı.

 

 

Bu haber toplam 2214 defa okunmuştur