1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mahkeme YIK demişti…
Mahkeme YIK demişti…

Mahkeme YIK demişti…

Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait otel inşaatındaki izinsiz ‘1 KATIN’ yıkılması için Girne Kaza Mahkemesi tarafından Kaya Gruba tanınan süre bugün doluyor

A+A-

Ayşe GÜLER

Kamuoyunda tartışmalara ve eylemlere neden olan, Karaoğlanoğlu’nda Kaya Gruba ait otel inşaatındaki izinsiz yapının yıkılması için verilen süre bugün doluyor.

Yıkım mükellefiyetlerini 1.5 aydır yerine getirmeyen Kaya Grup ile ilgili Girne Belediyesi tarafından açılan dava bugün yeniden görüşülecek.

Hatırlanacağı üzere 15 Şubat tarihinde Girne Kaza Mahkemesi, ‘izinsiz katların’ Şehir Planlama Dairesi’nin öngördüğü 50 AYAK yasal sınıra getirilmesi kararlaştırılmıştı.

Mahkeme, yıkım için Kaya Grup’a süre vermiş, son tarih olarak 31 Mart Cuma gününe işaret etmişti.

 ‘İzinsiz katlar’ ile ilgili yıkım kararı, tartışmalı otele onay yolu açan,  yargıdan da geri dönen ‘2016 Girne İkinci Bölge Kapsamlı Emirnamesi’nde değişikliklerin iptalinin 5 ay sonrasında üretilmişti.

Kaya Grup Avukatı Hasan Özkök, ‘yıkacağız’ demişti…

Mahkeme sonrasında YENİDÜZEN’e konuşan Kaya Grup Avukatı Hasan Özkök, “Yasa prosedür yıkımsa yıkılacak. Yasal çerçeve neyse onu uygulayacağız” diye konuşmuştu.

Özkök, Şehir Planlama Dairesi’nden alınan yeni planlama onayına göre yıkılması gereken izinsiz katların ‘1 KAT’ olduğunu da açıklayarak, yıkım için mükellefiyetin Kaya Gruba ait olduğunu belirtmişti.

Şu anda projenin Mimar ve Mühendisler Birliği Odası’nda olduğu bilgisini de paylaşan Özkök, “Ruhsatlandırma için vize alınacak. Ruhsat iznini Girne Belediyesi verecek. Eğer bu izni almak için yıkım gerekiyorsa ki gerekiyor yıkım gerçekleşecek” şeklinde konuşmuştu.

Özkök, yıkımın yapılacağı otel inşaatının olduğu yerde hava şartlarının da etkili olduğunu ifade ederek, ilk nazarda yıkım için 31 Mart’a kadar süre talep ettiklerini, bugüne kadar da yıkımı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Ayrıca Özkök, yıkımı gerçekleştirecek ekipmanların Türkiye’den geleceğine de değinmişti.

Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler