1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Mahallae'den atölye çalışması
Mahallaeden atölye çalışması

Mahallae'den atölye çalışması

Mahallae platformunu sivil topluma tanıtmak için bir atölye çalışması yapılıyor. 22 Mart Cuma, 15:00-18:00 CCMC (Ara bölge)

A+A-


22 Mart Cuma günü 15:00-18:00 saatleri arasında Barış için Hep Beraber (peace it Together) ağı ara bölgedeki CCMC’de gerçekleşecek bir atölye çalışması düzenliyor. Çalışma, Kıbrıs’taki geçmiş ve güncel tüm barış inşaasına yönelik çabaları özetlerken barış inşaası için yenilikçi yöntemler de sunacak olan Mahallae isimli internet platformunu sivil toplumla buluşturacak. Atölye çalışması sırasında “Mahallae” sivil topluma ve barış inşaası praktisyenlerine tanıtılırken, aynı zamanda Kıbrıslı sivil toplumun hikayesinin hem yerel hem de uluslararası alanda doğru bir şekilde temsil edilebilmesi için sivil toplum örgütlerinin ve temsilcilerin katkıları da istenecek. Atölye çalışması aynı zamanda Kıbrıs’ta sivil toplumun barış inşaası ve uzlaşıma katkısının ortaya çıkabilmesi için, bugüne kadar barış inşaası çalışmalarında yaşanan kilit anların belirlenebilmesi için bir imkan sunacak.
Atölye çalışması, sivil toplum çalışmaları ve barış uzlaşı sürecine dair çabalarla ilgilenen tüm kişilere açıktır.
Kıbrıs’ta 1970’lerden bu yana gösterilmiş tüm barış inşaası çabalarını haritalandıracak Mahallae platform, sivil toplumun katkılarıyla şekilleniyor. Projenin Kıbrıs Türk toplumu adına Management Centre ayağından sorumlu olan Mehmet Erdoğan, “Platform gerek yerel ve uluslararası praktisyenler, gerekse bölgede değişim yaratmayı amaçlayan tüm bireyler için  barış ve uzlaşıya dair projeler, araçlar ve interaktif eğitici ürünleri de kapsayacak” şeklinde konuştu.
Barış için Hep Beraber (Peace-it-Together) ağı Kıbrıslı sivil toplumunun barış inşaası ve uzlaşı sürecinde verdikleri çabaları desteklemek için kurdukları bir ağdır.  Ağ, son on senedir barış inşaası konusunda ciddi adımlar atmış ve Kıbrıs’taki uzlaşı sürecini ileriye götürmek için yapılan çalışmalarda öne çıkmış sivil toplum orgütlerinden oluşmaktadır. Peace it Together ağının Bilgi ve Yenilikçilik projesi ise Management Centre ve NGO Support Centre tarafından yürütülmekte ve UNDP-ACT ile Peace it Together ağı tarafından desteklenmektedir.

Bu haber toplam 1136 defa okunmuştur