1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. "Mağusa’da istihdam 357'den 900'e çıktı"
"Mağusa’da istihdam 357'den 900'e çıktı"

"Mağusa’da istihdam 357'den 900'e çıktı"

CTP Mağusa Belediyesi Başkan Adayı Adalıer, YENİDÜZEN'i ziyaret etti

A+A-

Yenidüzen

Seçime günler kala Mağusa Belediyesi’nde istihdamın sürdüğünü ifade eden Başkan Adayı Erol Adalıer,  gündelikçi olarak yapılan istihdamlarla personel sayısının  357’den 900’e çıktığını belirtti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Mağusa Belediyesi Başkan Adayı Erol Adalıer, United Medya Grubu ziyaret etti.

Seçim sürecinde ilk röportajını YENİDÜZEN’e verdiğini ifade eden Adalıer, basın kuruluşlarına başlattıkları ziyaret çerçevesinde ilk ziyareti de United Medya’ya yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“En büyük korkumuz, Mağusa’nın Bulutoğluları dönemi Lefkoşa’sına dönüşmesidir.”

“Personel sayısını Başkan da bilmiyor”

Mağusa Belediyesi Başkanı İsmail Arter’in dahi bugünkü personel sayısını bilmediğini savunan Adalıer, “İstihdamlar Sayın Başkanı da aştığı için şu an tam rakamı kendisi de bilmiyor” şeklinde konuştu.

Belediyenin hızla kötü bir duruma sürükletildiğini ifade eden Başkan Adayı Adalıer, hiç işe gelmeyen çalışanlar da bulunduğunun altını çizdi.
Adalıer, “En büyük korkumuz, Mağusa’nın Bulutoğluları dönemi Lefkoşa’sına dönüşmesidir” dedi.
 “İşçi alımı Sayın Başkan’ın kendinden çıkmıştır. Tayin ettiği bazı kişiler de artık gündelikçi adı altında işe alıyor. Bu nedenle sıkıntı hat safhadadır. Bu gözle de görülürdür” diyen Erol Adalıer, bazı bölümlerde ‘oturan’ işçilerin, ‘ne iş yapıyorsunuz’ sorusuna ‘biz de bilmiyoruz’ yanıtı verdiklerini aktardı.

Masalarda ‘vardiya usulü’ oturuluyor…

Gençlik Merkezi’nde “oturan”  (iş yapmayan)  sayısının 48 olduğunu belirten Adalıer, Kapalı Spor Salonu’nun personel sayısının Cuma günü 18 olduğunu, bugün 1 kişinin daha alınması ile 19’a çıktığını kaydetti. Maraş Bölgesi’ndeki Atatürk Spor Salonu’da 4 sekreter, 4 temizlikçi, 1 sorumlu, Maraş’taki kapalı Gençlik Merkezi’nde dahi 10 civarında “oturan personel” bulunduğunu belirtti.

Mağusa Belediyesi’nde normalde bir kişi oturması gereken masalarda ‘vardiya usulü’ çalışıldığını ifade eden Başkan Adayı Erol Adalıer, her masada 2 ila 4 arası kişinin oturmak durumunda kaldığı bilgisini paylaştı.

357’den binlere…

Göreve geldikleri takdirle öncelikle belediyenin durumunu düzeltmek ve çalışanların doğru noktalarda görevlendirilmelerini sağlamak için çalışacaklarını ifade eden Erol Adalıer, taşeronlar dahil Oktay Kayalp’in başkanlığı döneminde 357 olan personel sayısının, bugün 900’ü aştığını ileri sürdü.

Herkesin önce sözleşmeye alınacağını ifade eden Adalıer, Başkan İsmail Arter’in 4 yılda 200 çalışanı kadroya alabilme olanağı varken almadığını, sadece 17 kişiyi kadroya aldığını belirtti.

 “Ben kendi sigortamı, ihtiyat sandığımı yatıracağım, kaza- bela olursa kendim sorumluyum içerikli bir de belge imzalatıyorlar” diyen Adalıer, bunun da yasal olmadığını savundu.

 

 

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur