1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa Polis Müdürü Sel, tutuksuz yargılanacak
Mağusa Polis Müdürü Sel, tutuksuz yargılanacak

Mağusa Polis Müdürü Sel, tutuksuz yargılanacak

"Sahte diplolama" soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan Mağusa Polis Müdürü Barış Sel, teminata bağlandı. Mahkemede söz alan Barış Sel gözyaşlarını tutamadı, "Bu bir komplodur" dedi.

A+A-

Ertuğrul SENOVA

"Sahte diploma" soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan Mağusa Polis Müdürü Barış Sel, mahkeme salonunda göz yaşlarına hakim olamadı ve çarpıcı iddialar ortaya attı; “Polis Genel Müdürü’nün komplosuna kurban gittiğini” söyledi.

Kendisinin Polis Genel Müdürü olmak için en iyi aday olduğunu ancak mevcut müdür tarafından önünün kesildiğini savunan Sel, “çamur at izi kalsın” mantığıyla hareket edildiğini iddia etti.

Tansiyonun bir dakika bile düşmediği duruşma boyunca avukatlar, Sel’in “kaçma ihtimali” olmadığını, bu nedenle teminata bağlanmasının yanlış olacağı yönünde savunmalar yaptı.

Sel'in avukatı Mustafa Asena, zanlının kişiliğinin kötülenmesi amacıyla teminata bağlanmasının talep edildiğini iddia etti, yaşananların bir komplodan ibaret olduğunu savundu.

Yargıcın, teminat konusundaki kararı için yaklaşık 3 saat ara verilen dava sonucu Sel, 75 bin TL teminat ve iki KKTC yurttaşının 750 bin TL kefalet senedi imzalaması, ayrıca yurt dışına çıkışının yasaklanması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, Sel'in ispatı vücut yapması yönünde herhangi bir karar üretmedi.

Mahkemede neler yaşandı?

Mahkemede yeni bulgular aktaran polis, zanlı Barış Sel’in mezuniyet belgesi ve sahte diplomayı tedavüle sürerek Ekim 2023'ten bu yana toplamada 7 bin 174 TL suç geliri elde ettiğini söyledi.

Polis ayrıca yine aynı diploma sayesinde terfi sınavında 3 puan elde ettiğinin tespit edildiğini aktardı.

Polis, zanlının notlarının, üniversitenin not sistemine sadece bir günde girdiğini de anımsattı.

Sel'in yüksek lisans programının tezli olduğunu söyleyen polis, akademi kuralları gereği zanlının tezini jüri önünde sunması gerektiğini ancak sunmadığının tespit edildiğini aktardı.

Polis, zanlının uygun teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Bunun üzerine Sel'in avukatları, talebe itiraz etti.

Avukat Asena: “Yaşananlar komplodan ibaret”

Sel'in avukatı Mustafa Asena, zanlının kişiliğinin kötülenmesi amacıyla teminata bağlanmasının talep edildiğini iddia etti, yaşananların bir komplodan ibaret olduğunu savundu.

Avukat Asena, Sel'in tezini jüri önünde sunması gerektiğini bilmediğini, kimsenin kendisini bu yönde yönlendirmediğini öne sürdü.

Barış Sel: “Bur bir komplo. Müdürün bize kurduğu bir komplo”

Daha sonra Sel, mahkemede söz aldı, gözyaşlarına hakim olamayarak; yaşanan sürecin, Polis Genel Müdürü tarafından kendisine kurulan bir komplo olduğunu iddia etti.

Sel şöyle konuştu: 

"Kaçma niyetim yok. Bur bir komplo. Müdürün bize kurduğu bir komplo. 27 senelik hizmetim var. Ben bu durumlara düşecek adam değilim. Polis Genel Müdürlüğü için en büyük aday bendim. Atın çamur da temizlesin dediler. Diplomayı hazırlayan Serdal Gündüz, imza atan Eğitim Bakanlığı. Ben sahte olduğunu nereden bileyim? Düşünün ki bir döviz bürosuna gittim, Dolar aldım. Sonra markete gittim ve paralardan biri sahte çıktı. Burada suçlu ben miyim? Ben tezi yazıp verdim. Bana ne yapmam gerektiğini kimse söylemedi. Ben en büyük genel müdür adayıydım. Yine komploya kurban gittim."

Teminatla serbest: İspatı vücut yapmayacak

Sel’in ifadelerinin ardından mahkeme, teminata ilişkin kararını vermek üzere duruşmaya 3 saat süreyle ara verdi, aranın ardından karar açıklandı.

Bu kapsamda Mağusa Polis Müdürü Barış Sel, 75 bin TL teminat ve iki KKTC yurttaşının 750 bin TL kefalet senedi imzalaması, ayrıca yurt dışına çıkışının yasaklanması şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Mahkeme, Sel'in ispatı vücut yapmaması yönünde karar üretti.

Bu haber toplam 4105 defa okunmuştur