1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Mağusa İnisiyatifi Derinya ve Aplıç kararını selamladı
Mağusa İnisiyatifi Derinya ve Aplıç kararını selamladı

Mağusa İnisiyatifi Derinya ve Aplıç kararını selamladı

Mağusa İnisiyatifi, bugün gerçekleştirilen liderler görüşmesinde Derinya ve Lefke Aplıç geçiş noktalarının 12 Kasım’da açma kararını selamladı.

A+A-

Mağusa İnisiyatifi, bugün gerçekleştirilen liderler görüşmesinde Derinya ve Lefke Aplıç geçiş noktalarının 12 Kasım’da açma kararını selamladı. İki Kıbrıslı lidere ve geçiş noktalarındaki alt yapı çalışmaları tamamlayanlara teşekkür eden Mağusa İnisiyatifi,  herkesi 12 Kasım’da Derinya’ya davet etti.

Mağusa İnisiyatifi konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı; Adanın ve kentimizin bölünmüşlüğünü simgeleyen Derinya ve Lefke’yi bölgedeki yalnızlığından kurtaracak Aplıç geçiş noktalarının 12 Kasım 2018 tarihinde açılma kararını selamlıyoruz.

Mağusa’yı ikiye bölüp geçmişte birçok acıya mekan olmuş bu bölgeyi, barış ve işbirliğinin sembolu yapmaya kararlıyız. Bu konuda geçmişte yaşanan acıların bilinciyle, geleceğe umutlu bakmak istiyoruz.

Açılacak geçiş noktalarının tüm adalıların  sosyal, kültürel ilişkilerini geliştireceğine, ekonomik işbirliğini artıracağına ve adaki tüm toplumların barış içinde bir arada yaşamasına önemli katkılar yapacağını düşünüyoruz.

Geçiş noktaları konusunda verdikleri sözü gerçekleştiren her iki lider sayın Mustafa Akıncı ile sayın Nikos Anastasiedis’e ve gecikmelere rağmen altyapı çalışmalarını tamamlayarak geçişlere hazır hale getirenlere teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Geçişlerin başlayacağı 12 Kasım Pazartesi günü yüreği bizlerle atan herkesi beraberce geçişleri başlatmak için Derinya geçiş noktasına davet ediyoruz.

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
İlgili Haberler