1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. LTB’de 8 yıl sonra bütçeye OYBİRLİĞİ
LTB’de 8 yıl sonra bütçeye OYBİRLİĞİ

LTB’de 8 yıl sonra bütçeye OYBİRLİĞİ

8 yıldır oybirliği sağlanamayan LTB bütçesi bu yıl oybirliğiyle onaylandı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde(LTB), 30 Ocak Cuma gecesi toplanan Belediye Meclisi 2014 Yılı Mali Bütçesi’ni görüşerek oybirliği ile onayladı.
LTB’den yapılan açıklamada, 8 yıldan beridir oybirliği sağlanamayan belediye bütçesi görüşmelerinde sağlanan oybirliğinin önemine dikkat çekildi.
Açıklamada, bu yıl güncel sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını ödemeyi bütçesine koyan LTB’nin, sosyal yatırımlar da dahil toplam 66 milyon 800 bin personel gideri kaleminden ödeme yapacağı kaydedildi.
Açıklamaya göre, LTB bu yıl geçtiğimiz yıllardaki yüksek faizli banka borçlarını da bir disiplin altına alarak 2014 yılında bankalara 13 milyon 285 bin TL ödemeyi hedefliyor.
2014 yılında devlet gelirlerinden tüm belediyelere aktarılan katkı payında bir artış olduğundan, LTB’nin devletten aldığı katkı payının da artarak yıllık olarak 34 milyon 194 bin TL (aylık 2 milyon 630 bin TL) olduğu belirtilen açıklamada, Uzun yıllardır kendi bütçesinden yatırımda zorlanan LTB’nin ilk kez 2014 yılında 8 milyon 500 bin TL yatırım kalemi adı altında başkent Lefkoşa’ya yatırım yapacağı kaydedildi.

Fellahoğlu: Gerçekçi bir bütçe
Toplantıda konuşan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, uzun yıllardır oybirliği alamayan belediye bütçesinin toplantıya katılan 15 üyenin de oybirliğiyle geçmesinin önemine dikkat çekerken hazırlanan taslak bütçeyi onaylayan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.
Kendi görev süresinde demokratik, yeni ve katılımcı bir yönetim anlayışı içinde LTB’yi sahiplenerek Lefkoşa halkına hizmet etme hedefi ile hareket ettiklerini söyleyen Fellahoğlu, Belediye Meclis üyeleri ile doğal fikir tartışmaları dışında, herkesin düşüncelerine saygı göstererek uyum içinde çalıştıklarını ve tüm meclis üyelerinin belediyenin içinde bulunduğu durumdan kurtulması için ellerinden geleni yapmaya çalıştığını ifade etti.
Başkan Fellahoğlu, belediyenin mali hareket planı olan yıllık bütçesinin oybirliği ile onaylanmasının belediye hizmetlerinin devamı açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
Fellahoğlu, 2014 yılında yatırımları arttıran, çalışanlarının gerek maaş gerekse sosyal yatırımlarını zamanında yapan, hükümet ile uyumlu bir şekilde Lefkoşa halkına en iyi hizmet vermeye çalışan ve her anlamda belediyenin normalleşme sürecinde ciddi yollar kat eden bir LTB yaratmak istediklerini ifade etti.
Bu hedefler doğrultusunda gerçekçi bir bütçe hazırladıklarını vurgulayan Fellahoğlu, geçmiş yıllara göre aldıkları ekonomik tedbirlerle bütçeyi kısıtladıklarını ve uygulanabilir gerçekçi bir bütçeyi onaya sunduklarını söyledi.
Fellahoğlu “Geçmiş yıllarda uçuk kaçık rakamlarla bütçeler hazırlanıyor ve daha yılın ikinci yarısında ek bütçeler ve borçlanmalar yapılıyordu.
Belediye bu rasyonel olmayan devasa bütçelerle bu hale geldi. Çünkü hazırlanan bütçe sürekli açık veriyordu. Biz 2014 için yıl sonu ek bir borçlanmaya ihtiyaç duymayacağımıza rasyonel ve gerçekçi bir bütçe yaptık” dedi.

Bu haber toplam 1679 defa okunmuştur
Etiketler : ,