1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Lise öğrencilerine  “Algı Yönetimi ve Mesaj Düzenleme” konferansı verildi
Lise öğrencilerine  “Algı Yönetimi ve Mesaj Düzenleme” konferansı verildi

Lise öğrencilerine  “Algı Yönetimi ve Mesaj Düzenleme” konferansı verildi

Lefkoşa Türk Lisesi son sınıf öğrencileri, Uluslararası Final Üniversitesi’ni ziyaret etti.

A+A-

 

Lefkoşa Türk Lisesi son sınıf öğrencileri, Uluslararası Final Üniversitesi’ni ziyaret etti. LTL öğrencilerine yönelik olarak Prof. Dr. Cem Birol tarafından “Algı Yönetiminde Mesaj Düzenleme” konulu konferansın verildiği ziyarette, öğrenciler üniversiteyi de gezme fırsatı buldu. Konferans sonrasında gerçekleştirilen kokteylde öğrenciler, Uluslararası Final Üniversitesi eğitim üyesiyle de bir araya gelerek sohbet etme ve sorular sorma fırsatı buldu.

BİROL KONFERANSTA EĞİTİM BİLİMSEL AÇIDAN MESAJLAR İÇEREN HİKAYLERİ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Uluslararası Final Üniversitesi Konferans Salonunda Üniversite Mütevelli Heyeti Üyesi ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Birol, Lefkoşa Türk Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği sunumda, algı yönetimi yanında mesaj düzenleme konusunda bilgiler verdi, öğrencilere karar verme süreçlerinde dikkat etmeleri gereken hususları aktardı. Birol, öğrencilere anlattığı hayat hikayelerinden yola çıkarak, eğitim bilimsel açıdan mesajlar verdiği sunumunda net hedeflere sahip olmanın önemini vurguladı. Birol, öğrencilerin bilgi ve becerilerini öne çıkararak, dezavantajlarını avantaja dönüştürmeleri gerekliliği mesajını verdi. Her bireyin ilgi, yetenek ve becerilerinin farklı alanlarda olduğuna dikkat çeken Birol, meslek seçim sürecinde kişilerin buna dikkat etmesi gerektiğine değindi. Birol sunumunda, öğrencileri hayatta başarıya götürecek faktörün hedeflere yönelik adımlar olduğuna da vurgu yaparak, hedefler belirlendikten sonra adım adım, yapılacakların belirlenmesi ve davranışa dönüştürülmesi gerektiğine dikkat çekti.

“OLAYLARA NASIL TEPKİ VERDİĞİMİZ ÖNEMLİ”

Algılarda hatalarla mücadelenin çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Birol, olaylara karşı tepki verme biçiminin son derece önemli olduğunu da söyledi. Birol, “Olaylara karşı hızlı ve tepkisel mesajlar vermek veya sebeplerini açıklayarak, ilişkideki neden sonuç değerini paylaşmak kendinizi ve kararlarınızı yönetme sürecinde önemlidir” şeklinde konuştu.

“BİRİNCİ AMAÇ KENDİ KURUMLARIMIZA İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRMEK”

Uluslararası Final Üniversitesi hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. Cem Birol, öğrencilere üniversitenin bölümleri ve üniversiteye giriş koşullarını anlattı. Uluslararası Final Üniversitesi’nin Türkiye ve KKTC’de 416 okulu olan bir kurum ve KKTC’nde turizm alanında faaliyet gösteren bir şirketin ortaklığında kurulduğunu hatırlatan Birol, üniversitenin birinci derecede amacının kendi kurumlarına insan gücü yetiştirmek olduğunu söyledi. Birol, bu nedenle üniversitenin öğrencilerine noter onaylı iş garanti belgesi veren bir üniversite olduğunu kaydetti. Birol, Uluslararası Final Üniversitesi Giriş ve Burs Sınavı’nın 2 Haziran’da gerçekleştirileceğini de hatırlatarak, öğrencilerin notlarını öğrenme günü olan bu günde, sağlayacakları ulaşım imkanlarıyla, öğrencileri aralarında görmek istediklerini ifade etti.

 

Bu haber toplam 2741 defa okunmuştur