1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Limanda bu kez çamur sorunu
Limanda bu kez çamur sorunu

Limanda bu kez çamur sorunu

Girne Limanı’nda yapılan çalışma sırasında liman çamura gömüldü, esnafı da çevredekileri de rahatsız eden bu durum, “Yeter ki bir an önce bu sorunu gidersinler” denilerek duruma tepki gösterildi.

A+A-

Fehime ALASYA

Girne Limanı’ndaki pompa istasyonunda yapılan çalışma sonucu tüm liman ve deniz kenarı çamura gömüldü. Yıllardır limanda önüne geçilemeyen kötü kokuyu gidermek amacıyla çalışma yapıldığı ileri sürüldü, rahatsızlık veren bu çalışma, bir an önce tamamlanması temennisiyle şimdilik  “hoşgörüyle” karşılandı.

Konuya ilişkin YENİDÜZEN’e konuşan Yatçılar Birliği Başkanı Faik Gencer, tüm limanı çamur altında bırakan, denizin de çamura bulanmasını sağlayan bu çalışmaya serzenişte bulundu.

Yapılan çalışmanın sistemli bir şekilde programlanıp devreye konulmadığından dolayı endişe duyduğunu dile getiren Gencer, “Yaşanan tıkanıklıkların önüne pompa istasyonunu kazarak geçemezler, bu yapılması gereken son işlemdi. Üstelik nisan ayına girdik, bu yanlış bir zamanda yapılan çalışma. Kalabalık günlerde bu çalışma yapılmamalıydı ama olsun… Yapsınlar, gidersinler de nasıl isterlerse yapsınlar. O çatlak giderilmezse bu koku engellenmez…” şeklinde konuştu. 

Canlı Balık Restoran’ın önünde de bir çatlak olduğunu belirten Gencer, sadece pompa istasyonunda yapılacak olan çalışmayla, mevcut soruna köklü çözüm olunmayacağının altını çizdi.

Gencer, ilgililere “Hem pompa istasyonunda hem de Canlı Balık Restoran’ın önünü de çalışma yapın, sorunu kökten çözün” çağrısında bulundu.

Yıllardır limanda yayılan kokuya çare bulunamadığından yakınan Gencer, çözüm önerileri sundu.

“Kokuyu Canlı Balık Restoran önündeki kaçak ile giderilebilinir”

Yatçılar Birliği Başkanı Faik Gencer, YENİDÜZEN’e konuştu, çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğine dikkat çekerek çözüm önerileri sundu. Gencer şunları ifade etti;

Belediye tuvaletlerin yanındaki pompa istasyonuyla ilgili yaptığı bir çalışmadan kaynaklanan bir sorun. Kazı çalışmasından kaynaklandı. Kazılan çukur da su doldu, kazı sırasında çamur etrafa yayıldı, böyle kötü bir manzara ortaya çıktı… Tüm liman mahvoldu, her taraf çamur oldu. Limandaki meyil de limana doğru olduğu için tüm çamur akıp denize gitti. Çok kötü bir görüntü, tüm liman çamura gömüldü…

Sanırım amaçları limandaki o kokuyu gidermektir ama bence gideremeyecekler. Canlı Balık Restoran’ın önünü de çalışma yapılması lazım yoksa sorunu kökten çözemeyecekler.

Limanın kazılması ve bu işlemlerin yapılması lazım ama bunu sezon tam anlamıyla başlamadan bitirsinler. Nisan ayına girdik, yanlış bir zamanda yapılan çalışma. Kalabalık günlerde bu çalışma yapılmamalıydı ama olsun… Yapsınlar, gidersinler de nasıl isterlerse yapsınlar. O çatlak giderilmezse bu koku engellenmez…

Yaşanan tıkanıklıkların önüne pompa istasyonunu kazarak geçemezler… Kokuyu Canlı Balık Restoran önündeki kaçak ile giderilebilinir. Liman içerisindeki koku, hattın tıkanmasından meydan gelir. Limandaki çatlağı gidermedikçe hiçbir çalışma bu kokuya çare değildir. Haftada birkaç kez hat tıkanır ve çatlaktan denize akar. İlk etapta bu çatlağı gidermeli ve 2 haftada bir kapakların açılıp kontrol edilmesi ve en son basamak da pompa istasyonunun genişletilmesi. Bunlar şimdi bu istasyonu genişletmeye başladı, en son basamaktan.

Hem çatlağı bulup gidereceklerse hem de pompa istasyonunu kazıp çalışma yapacaklarsa bu doğru bir çalışma olur ve bunu kesinlikle takdir ederiz.  

Çalışmayla ilgili esnafa hiçbir bilgi verilmeden çalışmaya başladılar. Benimle konuşan birkaç esnaf, çalışmadan hiç haberleri yok diye dert yandı. Yıllardır bu çileyi çekiyoruz, artık bir an önce yapsınlar ama bilinçli yapsınlar. Sanırım çalışmadaki üçüncü gündür, esnaf “bitsin de kurtulalım” diyor.  

Ben limanda iken yayılan o koku yüzünden insanlardan utanıyorum, o kokuda durulmaz…

 

 

Bu haber toplam 2264 defa okunmuştur
Etiketler : , ,