1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lig şekillendi
Lig şekillendi

Lig şekillendi

K-Pet Birinci Lig’de 30 haftalık normal sezon tamamlandı, gözler Play-off ve Play-out mücadelesine çevrildi

A+A-

HAMİTKÖY PLAY-OFF’U YAKALADI... Ligin son haftasında ligden düşmesi kesinleşen Görneç, Maraş karşılaşmasına çıkmadı. Hamitköy konuk ettiği Göçmenköy’ü 3-2 yenerek Girne Halk Evi, Mormenekşe ve Dumlupınar’ın ardından Play-off oynayacak olan son takım oldu, Maraş Play-off’un dışında kaldı

 

PLAY-OUT’UN SON TAKIMI BAĞCIL... Birinci Lig’e veda edecek son takımın belirleneceği Play-out mücadelesinde Lapta, Çanakkale ve Doğancı’nın ardından yer alacak son takım ise Bostancı Bağcıl oldu. Bağcıl konuk ettiği Lapta’ya 3-1 yenilerek Play-out potası içerisinde kaldı


K-Pet Birinci Lig’de 30 haftalık lig maratonu dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Ligin son haftasında Play-off ve Play-out oynayacak olan takımlar netlik kazandı. Lige geçtiğimiz hafta veda eden Görneç, Maraş karşılaşmasına çıkmazken Hamitköy konuk ettiği Göçmenköy’ü 3-2 yenerek Play-off oynayacak son takım oldu. Bu sonuçla Play-off’ta Girne Halk Evi, Mormenekşe, Dumlupınar ve Hamitköy takımları Süper Lig’e yükselebilmek için mücadele edecek. Tek devreli lig usulüne göre tarafsız sahalarda oynanacak olan karşılaşmalar öncesinde takımlar normal sezonda aldıkları puanların yarısı ile Play-off mücadelesine başlayacaklar.

 

Bağcıl Play-out’un son takımı

Birinci Lig’de Görneç ve Kaya Mehmetçik’in geçtiğimiz hafta BTM’ye düşmesinin kesinleşmesi sonrasın bu hafta oynanan karşılaşmalarla beraber Play-out’ta yer alacak son takım Bostancı Bağcıl oldu. Bağcıl’ın yanı sıra Doğancı, Çanakkale ve Lapta Birinci Lig’e veda etmemek için tek devreli lig usulüne göre tarafsız sahalarda karşı karşıya gelecek. Grubun son sırasında yer alacak olan takım Birinci Lig’e veda edecek son takım olacak.

 

Hamitköy Play-off’u yakaladı

Ligin son haftasında daha önce şampiyonluğunu ilan eden Gönyeli konuk olduğu Girne Halk Evi deplasmanından 2-1’lik skorla mağlup ayrıldı. Bu galibiyet Girne Halk Evi’nin Play-off’a lider başlaması için büyük etken oldu. Mormenekşe, ligden düşmesi kesinleşen Kaya Mehmetçik deplasmanında 2-1 galip ayrılarak Play-off’a ikinci sırada başlayacak. Dumlupınar konuk olduğu Akova deplasmanında rakibine 3-2 yenilirken Play-off’a üçüncü sırada başlayacak. Hamitköy ise konuk ettiği Göçmenköy’ü 3-2 yenerek Play-off’un son ekibi oldu. Hamitköy Play-off’a dördüncü sırada başlayacak.

 

Play-off ve Play-out tarihleri

Play-out mücadelesinde daha önce Lapta, Çanakkale ve Doğancı’nın yer alacağı kesinlik kazanmıştı. Play-out’un son takımı Bostancı Bağcıl oldu. Bağcıl konuk ettiği Lapta’ya 3-1 mağlup oldu. Akova Dumlupınar’ı 3-2 yenerek Play-out’un dışında kalırken, Değirmenlik Çanakkale’ye 2-0 yenilmesine rağmen Bağcıl’ın mağlup olması sonrasında Play-out’un dışında kalmayı başardı. K-Pet Birinci Lig Play-off ve Play’out’ta 1. maçlar 9 Mayıs Çarşamba, 2. maçlar 12 Mayıs Cumartesi ve 3. maçlar 16 Mayıs Çarşamba günlerinde oynanacak.

 

Play-off 1. Maç (9 Mayıs Çarşamba)

Girne Halk Evi – Dumlupınar

Mormenekşe – Hamitköy

 

Play-off 2. Maç (12 Mayıs Cumartesi)

Hamitköy – Girne Halk Evi

Mormenekşe – Dumlupınar

 

Play-off 3. Maç (16 Mayıs Çarşamba)

Girne Halk Evi – Mormenekşe

Dumlupınar – Hamitköy

 

Play-out 1. Maç (9 Mayıs Çarşamba)

B.Bağcıl – Çanakkale

Doğancı – Lapta

 

Play-out 2. Maç (12 Mayıs Cumartesi)

B.Bağcıl – Lapta

Doğancı – Çanakkale

 

Play-out 3. Maç (16 Mayıs Çarşamba)

B.Bağcıl – Doğancı

Çanakkale – Lapta

birinci-lig-puan-003.jpg

hamitkoy-001.jpg
Hamitköy Göçmenköy’ü mağlup ederek Play-off’un son takımı oldu

bagcil.jpg
B.Bağcıl Lapta’ya mağlup olarak Play-out potasında kaldı

 

Fotoğraflar: Burhan GÜRKAN - Hüseyin ÖZBARIŞCI

Bu haber toplam 1811 defa okunmuştur
Etiketler :