1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. “Let’s Do It” Temizlik Projesi Gündemde
“Let’s Do It” Temizlik Projesi Gündemde

“Let’s Do It” Temizlik Projesi Gündemde

Dünya çapında bir temizlik seferberliği olan “Let’s Do It” projesine KKTC’nin de dahil olması gündemde...

A+A-

Dünya çapında bir temizlik seferberliği olan “Let’s Do It” projesine KKTC’nin de dahil olması gündemde...
Çevre Platformu’nu kabul ederek, dünya çapında bir temizlik seferberliği olan “Let’s Do It” projesiyle ilgili bilgi alan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, konuyu inceleyerek Bakanlar Kurulu’na sunacağını ifade etti.
Yorgancıoğlu dün Çevre Platformu üyeleri Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Filiz Besim, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Koordinatörü Ayşe Dönmezer ve Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş’ı kabul etti.
Besim kabulde yaptığı konuşmada, dünya çapında yürütülen ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin de dahil olduğu “Let’s Do It” isimli temizlik seferberliğine KKTC’nin katılması için yardım istedi.
Türkiye ve Güney Kıbrıs’ın da seferberlik kapsamında kıyılarını temizleyeceğini dile getiren Besim, KKTC’de ciddi bir çöp sorunu olduğuna işaret etti ve bu vesileyle ülke çapında bir günlük temizlik seferberliği ilan edilebileceğini söyledi.
Çevre Platformu olarak 28 Mayıs tarihi üzerinde yoğunlaştıklarını dile getiren Besim, Başbakan Yorgancıoğlu’ndan konuyu Bakanlar Kurulu’na taşımasını ve Başbakanlık bünyesinde ilgili tüm kurumların dahil olacağı bir komite oluşturmasını talep ettiklerini anlattı.
Besim, böylesi bir temizlik seferberliğinin hem ülke insanına moral vereceğini hem turizm sektörü için önemli bir sorun olan çevre kirliliğinin çözülmesine yardım edeceğini kaydetti.

Dönmezer

Platform üyesi Ayşe Dönmezer de kabulde yaptığı konuşmada, temizlik seferberliğinin toplumun psikolojisi açısından da olumlu olacağını dile getirerek, herkesin dahil olacağı bir seferberlik düzenlenmesi gerektiğini belirtti.
Dönmezer, temizliğin kalıcı olmasını sağlayacak düzenlemelerin gerekliliğine işaret etti.

Bektaş

Platform üyesi Nilden Bektaş ise, bunun bir başlangıç olacağını kaydederek, desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi.
Platform üyeleri Yorgancıoğlu’na taleplerini içeren bir de dosya sundu.

Yorgancıoğlu

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Çevre Platformu üyelerine hassasiyetleri için teşekkür ederek, projenin farkındalık yaratmak adına önemli olduğunu söyledi.
Sunulan dosyayı inceleyeceğini ifade eden Yorgancıoğlu, konuyu Bakanlar Kurulu’nun gündemine de taşıyacağını belirtti.
Yorgancıoğlu, projenin büyük ölçekli olduğunu kaydederek, ülkenin önemli bir sorunu olan çevre kirliliğinin çözülmesi için önemli bir girişim yapıldığını ifade etti.

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur
Etiketler :