1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Lefkoşa'dan Real Madrid geçti
Lefkoşa'dan Real Madrid geçti

Lefkoşa'dan Real Madrid geçti

Kıbrıs ekibi APOEL ile Şampiyonlar Ligi H Grubu 5’inci maçında karşılaşan İspanyol devi Real Madrid, sahadan 6-0’lık galibiyetle ayrıldı.

A+A-

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde dün akşam Kıbrıs ekibi APOEL, İspanyol devi Real Madrid’i konuk etti. GSP Stadı’nın tamamının dolduğu karşılaşmaya Kıbrıslı Türkler de büyük ilgi gösterdi. Galibiyet halinde bir üst tura çıkması kesinleşecek olan Real Madrid, Lefkoşa ekibini 6-0’lık skorla mağlup ederek bir üst tur vizesini Kıbrıs’ta almış oldu.

img_0686.jpg

İlk yarıda 4 gol

Karşılaşmada Real Madrid 23’üncü dakikada Hırvat yıldızı Modric’in şık golü ile öne geçti. Savunmanın uzaklaştırmakta zorlandığı topa ceza alanı dışından sert vuran Modric, Real’i 1-0’lık skor üstünlüğüne taşıdı. 39’uncu dakikada Benzema ile farkı ikiye çıkaran Eflatun-beyazlılar, 41’inci dakikada Nacho ile 3-0 öne geçerek oldukça rahatladı. 45­’inci dakikada Benzema kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydederek Real Madrid’in soyunma odasına 4-0 önde girmesini sağladı.

Ronaldo ikinci yarıda açıldı

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf Real Madrid oldu. İspanyol ekibi 49 ve 54’üncü dakikalarda Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ile skoru 6-0 yaptı. Maçta başka gol olmayınca Real Madrid 6-0 kazandığı karşılaşma ile birlikte organizasyonda bir üst tura Kıbrıs’ta yükselmiş oldu. Grubun diğer maçında daha önce tur atlamayı garantileyen Tottenham deplasmanda Dortmund’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla beşinci maçları APOEL ile Dortmund 2’şer puanla geçti.

 

Karşılaşma öncesinde koreografi

Karşılaşmanın başında her iki takım sahaya çıkarken APOEL taraftarları koreografi gerçekleştirdi. Tüm tribünleri kaplayacak şekilde turuncu pankartlar açan taraftarlar güney ve doğu tribünlerinin birleşiminde “Obey the Emperor”, yani “İmparator’a itaat et” yazısını sergiledi.

 

250 civarı Kıbrıslı Türk izledi

APOEL ile Real Madrid arasında oynanan Şampiyonlar Ligi mücadelesine Kıbrıslı Türkler de yoğun ilgi gösterdi. Tekin Birinci tarafından gerçekleştirilen organizasyonu 250 civarında Kıbrıslı Türk de GSP Stadı’ndan takip etti. Ledra Palas geçiş noktasında toplanan futbolseverler, otobüslerle polis eskortu eşliğinde stada geldi ve güvenli bir şekilde maç sonrasında Lefkoşa’nın kuzeyine geçiş yaptı.

img_0611.jpg

 

Haber ve fotoğraflar: Burhan Gürkan

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur
Etiketler :