1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefkoşa'da çevre için işbirliği
Lefkoşada çevre için işbirliği

Lefkoşa'da çevre için işbirliği

Zihni Turkan başkanlığındaki birlik heyetiyle görüşmede Lefkoşa İmar Planı, çevre sorunları ve LTB ile KTMMOB’nin işbirliği yapabileceği konular görüşüldü.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (KTMMOB) heyetini kabul etti.

Zihni Turkan başkanlığındaki birlik heyetiyle görüşmede Lefkoşa İmar Planı, çevre sorunları ve LTB ile KTMMOB’nin işbirliği yapabileceği konular görüşüldü.

LTB Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Fellahoğlu, ziyaretin kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu ifade etti.

Kadri Fellahoğlu, belediye kaynaklarının bir önceki dönem doğru kullanılmadığını ve bunun sonucunda belediyenin içine düşürüldüğü durumdan dolayı çağdaş belediyecilik hizmeti vermekten çok uzak olduğunu belirtti. Fellahoğlu, çok büyük sıkıntılarla boğuştuklarını ancak bu sıkıntıları bilerek ve belediyeyi normalleştirmek için bu bilinçle göreve geldiklerini vurguladı.

Hizmetin istikrarlı ve kalitesi yüksek olmasının önemine vurgu yapan Fellahoğlu, hedefin, başkenti altyapısıyla, imarıyla, çevresiyle Avrupai bir kent haline getirmek olduğunu kaydetti.

PROJELER KONUSUNDA BİLGİLER VERDİ

Fellahoğlu, “Geçmiş dönemde KTMMOB Yasası ve belediye meclisinin CTP-BG’li üyelerinin karşı çıkmasına rağmen belediye meclisi ‘vize şartı aranmayacak’ şeklinde karar almıştır. Biz yeni bir kararla onu kaldırdık. Belediye Binası ve Tiyatro Sarayı ile ilgili projeleri de vize bürosuna sunmak için çalışıyoruz” dedi.

Şht.Ecvet Yusuf Caddesi’nin yol ve imar sorununun çözümü için de projelerin vize bürosuna sunulmak için hazırlanmakta olduğuna işaret eden Fellahoğlu, “Sanayi Bölgesi’nin, özellikle sel sularından kaynaklanan sorunların çözümü için de bir proje hazırladık. TC Yardım Heyeti bu projeye kaynak aktaracaktır. Kanalizasyon ile ilgili yetersiz hatların değişimi sağlanacaktır. TC Yardım Heyeti kaynaklarıyla yol tamiri için ihaleye çıkacağız” ifadelerini kullandı. (tak)

Bu haber toplam 1224 defa okunmuştur