1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Lefke Gazi Lisesi'nde kadro sorunu
Lefke Gazi Lisesi'nde kadro sorunu

Lefke Gazi Lisesi'nde kadro sorunu

KTOEÖS, Lefke Gazi Lisesi önünde basın açıklaması yaparak kadro eksikliği sorununun çözülmesini istedi.

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Lefke Gazi Lisesi önünde basın açıklaması yaparak kadro eksikliği sorununun çözülmesini istedi.

KTOEÖS’ten yapılan yazılı açıklamaya göre basın açıklamasında “2019-2020 öğretim yılı başında kadrolarI tamamlamazsanız gerekeni yapacağız!” denildi.

Lefke Gazi Lisesi’nde bu yıl her yıl olduğundan fazla ve uzun süreli eksik kadro olduğu ve görevlendirmeler nedeniyle yaşanan sık öğretmen değişimlerinin sıkıntı yarattığı ifade edilen açıklamada “Bu okulun yıla eksiksiz başlaması için sendikamızın azami özen göstermesine rağmen, öğretim yılı başından itibaren özellikle bu okulumuza uzunca bir süre bazı branşlarda öğretmen atanmamıştır. Hatta okuldaki kadrolu bazı öğretmenler bakanlıkça merkezde başka bir okula görevlendirilmiş ancak onların yerine öğretmen görevlendirilmeyerek derslerin boş geçmesine neden olunmuştur” ifadeleri yer aldı.

Öğrencilerin eğitim hakkından mahrum bırakıldığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti:

“Geç yapılan atamalar ve sürekli yapılan görevlendirmelerden dolayı değişkenlik gösteren öğretmen kadrosu, pedagojik açıdan oldukça sakıncalıdır. Zaten geç atanmış bir dersin öğretmeninin örneğin defalarca görevlendirmeyle değiştirilmesi sonucu söz konusu bu derste öğrenci psikolojisi, başarısı ya da dersin verimliliği ne olabilir?”

Eksik kadroların tamamlanmadığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sendikamızın baskı ve takibi sonucu müdürler (bu okulun müdürü de dahil) daha dün atanmış, hâlâ bugün münhal açılıp sınav da yapılmasına rağmen 31 muavin atanmamıştır. Bölüm şefi, atölye şefi kadroları da eksik olmasına rağmen bu kadrolarda münhal dahi açılmamıştır.

Plansızlık, ince hesaplar, insan kayırmacı yaklaşımlarla, iş bilmezlikle birçok okulumuzda yıl onuna kadar eksiklerin devam etmesi, bir yandan bunca işsiz öğretmen dururken, TC’den ihtiyaç olmayan alanlara bile öğretmen gelmesi, boş kadroların ise yılsonuna kadar boş kalması kabul edilebilir değildir!

Bu öğretim yılı bitmeden bakanlığı uyarıyoruz. Her yıla Lefke Gazi Lisesi gibi uzakta olan okullarımızı eksik kadrolarla başlamak zorunda bırakmaktasınız. Yapılan gereksiz veya partizanca görevlendirmeleriniz eğitim açısından birçok sıkıntılar yaratmaktadır.

Yaşanan bu mağduriyetin bedelini hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz ödemektedir. Sendika olarak buna izin vermeyeceğiz! 2019-2020 öğretim yılı başında kadroları tamamlamazsanız gerekeni yapacağız! Eğitim hakkı temel anayasal haktır! Sizleri yasa ve tüzüklere uygun hareket etmeye davet ederiz!”

Bu haber toplam 3604 defa okunmuştur