1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Ledra Palace'da yaya geçişleri başladı
Ledra Palace'da yaya geçişleri başladı

Ledra Palace'da yaya geçişleri başladı

Ledra Palace geçiş kapısı bu sabah itibarıyla yeniden yaya geçişine açıldı.

A+A-

Ledra Palace geçiş kapısı bu sabah itibarıyla yeniden yaya geçişine açıldı. Böylece, kuzeyde açık olan geçiş noktasının sayısı 6’ya yükseldi.

Başbakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, dün yaptığı paylaşımla 22 Haziran’dan bu yana sadece diplomatların geçişine imkan sağlanan Ledra Palace geçiş noktasının 1 Temmuz itibariyleşimdilik sabah 08:00 akşam 20:00 saatleri arasında önceden olduğu gibi bireylerin yaya geçişlerine de açılacağını duyurmuştu.

Ledra Palace’tan geçişlerde genel anlamda barikatlarda geçerli olan kurallar izlenecek.

Buna göre, Kıbrıslı Rumlar ilk geçişlerinde son 72 saat içinde yapılan ve sonucu negatif olan PCR testlerini belgeleyerek kuzeye girebilecek. Daha sonra random testlere tabi olacak. Aynı kapıdan güneye geçecek Kıbrıslı Türkler’den ise her 72 saatte bir PCR negatif sonucu istenecek

A grubu ülkelerden gelen yolcular, kuzeye girişte (72 saat geçerli) sonucu negatif PCR testi sunmaları halinde, açık olan tüm geçiş noktalarını kullanabilecek.

B grubu ülkelerden gelen yolcular, kuzeye girişte (72 saat geçerli) sonucu negatif PCR testi sunmaları halinde, ikinci teste tabi tutulacakları Kermiya geçiş noktasını kullanmaları gerekiyor.

C grubu ülkelerden gelen yolcular, kuzeye girişte (72 saat geçerli) sonucu negatif PCR testi sunmaları halinde, 14 günlük zorunlu karantina süresini geçirecekleri merkezlere götürülmek üzere Kermiya geçiş noktasını gerekiyor.

ledd.jpg

 

Bu haber toplam 2599 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler