1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Latif: "Öğrencimiz yüksek onur derecesiyle Haziran'da mezun olacaktı"
Latif: "Öğrencimiz yüksek onur derecesiyle Haziran'da mezun olacaktı"

Latif: "Öğrencimiz yüksek onur derecesiyle Haziran'da mezun olacaktı"

Doç. Dr. Dilek Latif, Lefkoşa'da dün gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Gabriel Shimata Kasongo'nun Haziran ayında yüksek onur derecesiyle mezun olacağını bildirdi.

A+A-

UKÜ'de öğretim görevlisi olarak çalışan Doç. Dr. Dilek Latif, Lefkoşa'da dün gece meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Gabriel Shimata Kasongo'nun Haziran ayında yüksek onur derecesiyle mezun olmaya hazırlandığını söyledi...

Sosyal medya hesabından konu hakkında paylaşım yapan Doç. Dr. Latif, "Bu adada giderek kötüleşen yönetim sorunları ve sistemsizlik bir masum bir cana daha sebep oldu, yani olanlar sadece Kıbrıslılara olmuyor, bilinsin istedim!" dedi.

25 yaşındaki Kasongo'ya bisiklet sürerken dün gece araç çarpmış, yabancı öğrenci yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. 

Dilek Latif'in paylaşımı şöyle: 

"Dün akşam bisikletiyle kendi yolunda giderken sarhoş ve ehliyetsiz bir sürücünün çarpması sonucu bölümümüzün en başarılı, en çalışkan, en saygılı, gözlerinin içi gülen öğrencimiz GABRIEL SHIMATA KASONGO'yu kaybettik. Hergün artan suç oranı ve kazalar için yabancı öğrencileri suçlayan, onlar yüzünden biz "yerli Kıbrıslı'ların" artık can ve mal güvenliği kalmadığına veryansın eden, kazayla ilgili yine kayıtsız öğrencilerden biri diye yorum yapıp haksız önyargıları körükleyenlerin bilgisine. Öğrencimiz yüksek onur derecesiyle Haziranda mezun olacaktı, bu adada giderek kötüleşen yönetim sorunları ve sistemsizlik bir masum bir cana daha sebep oldu, yani olanlar sadece Kıbrıslılara olmuyor, bilinsin istedim!"

 

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur