1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kuzu eti yine zamlandı
Kuzu eti yine zamlandı

Kuzu eti yine zamlandı

YENİDÜZEN’in bu haftaki ‘Alışveriş Sepeti’ne yansıyan fiyat karşılaştırmasında kuzeydeki kuzu eti, güneydeki sebze fiyatlarındaki artış göze çarptı.

A+A-

Fehime ALASYA

YENİDÜZEN’in bu haftaki ‘Alışveriş Sepeti’ne değişken fiyatlar yansıdı. Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında bu hafta yapılan fiyat araştırmasında kuzeyde kuzu etine yapılan zam, güneyde ise sebze fiyatlarında olan artış göze çarptı.

Kuzeydeki kasap reyonlarında 8 Ocak’tan bu yana kuzunun kilosunda 5 ile 10 TL’lik bir artış görüldü. Güneyde et fiyatları sabit kalırken, kuzeyde geçen hafta kilosu 55 TL olan kuzu bu hafta 60 ile 70 TL arasındaki fiyatı ile raflarda yerini aldı.

Buna karşın güneydeki sebze meyve reyonundaki ürünlerin yarısında fiyatlar yükseldi.

Her iki bölgede de sebze meyve fiyatlarında artış olduğu görülürken, güney, pahalılıkta başı çekti.

 

 SEBZE GÜNEYDE PAHALI… Kuru soğan, domates, salatalık, portakal gibi mutfakların vazgeçilmezi olan ürünlerde kuzeyle güney arası neredeyse iki katı fark yaşandı.  Kuzeyde 3,99 TL olan soğan, güneyde 7 TL’ye alıcı bulurken, domates kuzeyde 8 TL iken güneyde 17 TL’yi gördü.

 

Kuzey güney arası uçurum fark

Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında bu hafta yapılan ‘Alışveriş Sepeti’nde her iki bölgede de sebze meyve fiyatlarında artış olduğu görülürken, güney fiyat artışında başı çekti.
Kuru soğan, domates, salatalık, portakal gibi mutfakların vazgeçilmezi olan ürünlerde kuzeyle güney arası neredeyse iki katı fark yaşandı.
Kuzeyde 3,99 TL olan soğan, güneyde 7 TL’ye alıcı bulurken, domates kuzeyde 8 TL iken güneyde 17 TL’yi gördü.
Kuzey ve güney arasındaki en yüksek fiyat farkı ise Kıbrıs’a özgü salata sebzesi olan 'Luana'da. Kuzeyde 3,95 TL olan luana, 17 TL’yi aşan fiyat farkıyla güneyde 21,28 TL’den satışa sunuldu.
Bunun yanında bal kabağı, avokado ve domateste de 10TL’yi aşan fiyat farkları oldu.
Mevsim sebzesi olan pırasa ve çiçek lahanasında ise kuzey ve güney arasında 9 TL’lik fiyat farkı yer aldı. Tüm bu ürünlerde güneyin daha pahalı olduğu görüldü.

Bazı ürünler güneyde ucuz

Kuzey ile güney kıyaslamasında, birçok ürünün güneyde pahalı olmasına karşın, kestane, ceviz, hostes ve mantarın, güneyde ucuz olduğu görüldü.
Buna göre; kestane kuzeyde 27,5 TL iken, güneyde 21,20 TL, ceviz kuzeyde 43,25 TL iken güneyde 40 TL, hostes kuzeyde 30 TL iken güneyde 24,37 TL, mantar ise kuzeyde 31,25 TL iken güneyde 23,13 TL fiyat buldu.

Güneydeki manav reyonunda fiyatlar tırmanışta

8 Ocak tarihinden bu yana yapılan ‘Alışveriş Sepeti’nde dokuz günlük sürede pek çok sebze meyve ürününde fiyat artışı görüldü.
Kuzeyde 20 manav ürününden yarısı sabit kalırken, diğer 10 ürünün beşine zam geldi. Kıbrıs’ın güneyinde ise 20 ürünün 9’unda zam yaşandı. 

Kuzeyde dolmalık biber çıktı, patates ve domates düştü

Kuzeyde olan manav reyonunda ise 20 üründen beşine zam gelirken beşi de indirime gitti.
Buna göre salatalık, kuru soğan, patates, maydanoz ve biber fiyatları çıkarken, brokoli, domates, mandalina, bakla ve ıspanakta indirime gidildi.
Fiyatı çıkan ürünler arasında 5 TL’yi aşkın yükseliş ile dolmalık biber yer alırken, en büyük düşüş 50 kuruş ile patates ve domateste yaşandı.

KUZEYDE KUZU ETİ ARTTI… Kuzeydeki kasap reyonlarında 8 Ocak’tan bu yana kuzunun kilosunda 5 ile 10 TL’lik bir artış görüldü. Güneyde et fiyatları sabit kalırken, kuzeyde geçen hafta kilosu 55 TL olan kuzu eti bu hafta 60 ile 70 TL arasındaki fiyatı ile raflarda yerini aldı.

 

Kuzeyde kuzu etine zam

Kuzeydeki kasap reyonlarında 8 Ocak’tan bu yana kuzunun kilosunda 5 ile 10 TL’lik bir artış görüldü. Güneyde et fiyatları sabit kalırken, kuzeyde geçen hafta kilosu 55 TL olan kuzu bu hafta 60 ile 70 TL arasındaki fiyatı ile raflarda yerini aldı.

 

mm-055.jpg

***7 Ocak 2019 Günlük Kur: 1 Euro 6,17 TL.
***17 Ocak 2019 Günlük Kur: 1Euro 6,17 TL.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190118095846.jpg

Bu haber toplam 5307 defa okunmuştur