1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kuzeyde düşüş, güneyde yükseliş
Kuzeyde düşüş, güneyde yükseliş

Kuzeyde düşüş, güneyde yükseliş

Meyve sebze reyonları fiyatlarında hareketlilik sürüyor:

A+A-

Kuzeyde fiyatı düşen pek çok meyve sebzeye karşın güneydeki fiyatlar tırmandı. Kuzeydeki en hızlı düşüş taze baklada görülürken, en hızlı fiyatı çıkan ürün dolmalık biber oldu. Güneyde ise en büyük fiyat düşüşü 3 TL ile salatalıkta, en hızlı yükseliş 10 TL ile çiçek lahanasında görüldü.

KUZEYDE: Dolmalık biber ve taze bakla fiyatları hareketlendi. Geçtiğimiz hafta 9,60 TL olan dolmalık biber, bu hafta 13,50 TL’ye çıkarken, taze bakla 12,50’den 5,95’e geriledi. 

GÜNEYDE: Fiyatlardaki en büyük düşüş 3 TL ile salatalıkta yaşanırken, en hızlı yükseliş ise 10 TL ile çiçek lahanasında görüldü. 11,70 TL olan salatalık, bu hafta 8,93 TL’ye gerilerken, çiçek lahanası 8,70’ten 18,17’ye çıktı. 

 Fehime ALASYA

Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasındaki fiyat karşılaştırmasında bu hafta ‘Alışveriş Sepeti’ne yansıyan ürünlerde manav reyonlarındaki hareketlik yine göze çarptı.

Kuzeyde fiyatı düşen pek çok meyve sebzeye karşın güneydeki fiyatlar tırmandı. Dövizdeki hareketlilik ile de kuzey, güney arasındaki fiyat farkları iyice tırmandı.

Kuzeyde yaşanan fiyat değişikliklerinde en hızlı düşüşü taze baklada görülürken, en hızlı fiyatı çıkan ürün dolmalık biber oldu.

Güneyde ise en büyük fiyat düşüşü 3 TL ile salatalıkta yaşanırken, en hızlı yükseliş 10 TL ile çiçek lahanasında görüldü.

Kıbrıs’ın kuzeyinde geçtiğimiz hafta meyve sebze fiyatlarında görülen düşüş, bu hafta da devam etti. Manav reyonlarında birçok ürünün fiyatında gerileme yaşandı. Ürün artışına paralele fiyatların düştüğü dillendirilirken, bu düşüşün birkaç hafta daha süreceği öngörüldü.

Yaşanan fiyat düşüşlerinde kuzeyde Alışveriş Sepetine yansıyan 14 üründe fiyatlar gerilerken, beş üründe fiyatlar yükseldi.

Brokoli, muz, dolmalık biber, kereviz ve çiçek lahanası fiyatları çıkarken, salatalık, kuru soğan, patates, domates, portakal, maydanoz, marul, mandalina, taze bakla, kivi, mantar, greyfurt, ayrelli ve patlıcanın fiyatları ise düştü.

 

Taze bakla ve dolamlık biber fiyatları hareketlendi

Kuzeyde yaşanan fiyat değişikliklerinde en hızlı düşüşü taze baklada görülürken, en hızlı fiyatı çıkan ürün dolmalık biber oldu.

Geçtiğimiz hafta 9,60 TL olan dolmalık biber, bu hafta 13,50 TL’ye çıkarken, taze bakla 12,50’den 5,95’e geriledi.  

 

Güneyde fiyatlar tırmanışta

Kuzeydeki fiyatlarda görülen düşüşe karşın güneydeki manav reyonlarında fiyatlar tırmandı. Güneyde pek çok ürün fiyatlarında artış yaşandı. Fiyat karşılaştırmasındaki ürünlerin 20’sinde yükselme görülürken, 7 tanesinde ise gerileme görüldü.

Güneydeki fiyatlarda sadece salatalık, enginar, mandalina, kereviz, pancar, turp ve patlıcan oldu.

En büyük fiyat düşüşü 3 TL ile salatalıkta yaşanırken, en hızlı yükseliş ise 10 TL ile çiçek lahanasında görüldü.

 

Kıbrıs’ın güneyi meyve sebze reyonlarında cep yaktı

Kuzey ile güney arasındaki fiyatlarda yine yüksek fark doğdu. Birçok üründe 10 TL’yi aşan fiyat farklarında güney cep yaktı. Kabak, brokoli, domates, enginar, portakal, dolmalık biber, mandalina, avokado, pırasa, çiçek lahanası gibi meyve sebze fiyatlarında, iki bölge arasında 4 TL’den başlayıp, 15 TL’ye varan fiyat farkları görüldü.

 

Dövizde 17 kuruşluk hareketlilik

Geçtiğimiz haftadan bu yana döviz urlarındaki hareketlilik ile de fiyatlarda 15 kuruş civarında bir fark meydana geldi. Geçen hafta 6 TL olan Euro, bu hafta dün itibariyle 6,17 TL dolaylarında seyretti.

Bu haber toplam 2521 defa okunmuştur
Etiketler :