1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Kupaya Maunacıların imzası
Kupaya Maunacıların imzası

Kupaya Maunacıların imzası

Kıbrıs Kupası finalinde Yalova’yı tek golle yenen Türk Ocağı, tarihinde oynadığı 5’inci finali de kazandı, 10 yıl sonra kupaya uzandı

A+A-

Koopbank Kıbrıs Kupası’nda final karşılaşması 12 Mayıs Cuma günü oynandı. Işıklandırılan ve çevre düzenlemesi yapılan Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın ev sahipliği yaptığı final mücadelesinde rakibi Yalova’yı tek golle mağlup eden Türk Ocağı, 10 yıl aradan sonra kupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

YILLAR SONRA FİNAL OYNADILAR

Süper Lig’de sezonun tamamlanmasının ardından Türk Ocağı ile Yalova arasında oynanan Kıbrıs Kupası final mücadelesini çok sayıda futbol sever takip etti. İki takım kupa finallerine bakıldığında son maçta ilk kez rakip olurken, Türk Ocağı 10 yıllık aradan sonra yeniden finale yükseldi, Yalova ise 1994 yılından sonra ilk kez final oynadı.

FİNALE NASIL GELDİLER

Türk Ocağı finale gelirlen ilk turda Tatlısu, ikinci turda da ezeli rakibi Doğan Türk Birliği’ni eledi. Çeyrek finalde GAÜ Çetinkaya’yı kupanın dışına iten Ocak, yarı finalde de Gençler Birliği’ni eleyerek finale yükseldi. Yalova ise ilk turda Maraş’ı, ikinci turda da komşusu Binatlı’yı kupanın dışında bıraktı. Çeyrek finalde Gençlik Gücü’nü eleyen Yalova, yarı finalde zorlu Küçük Kaymaklı engelini aşarak finale yükseldi.

TEK GOLLÜ GALİBİYET

Son yıllarda ülkede ışıklandırılan dördüncü stat olan Dr. Fazıl Küçük Stadı’nın resmi açılışının da yaptıldığı günde Türk Ocağı ilk yarıda Muhammed Uçar’ın kaydettiği golle karşılaşmayı 1-0’lık skorla kazandı. Maçın ardından taraftarları ile büyük bir mutluluk yaşayan Maunacılar lakaplı Ocak, sezonun başında koyduyu hedefe de ulaşmış oldu.

OYNADIĞI TÜM FİNALLERİ KAZANDI

Türk Ocağı Kıbrıs Kupası’nda daha önce oynadığı 4 finalin tamamını kazanmıştı. Beşinci finalini de galibiyetle noktalayan Ocak, bu alanda da önemli bir başarıya imza attı. Girne’nin sarı siyahlı ekibi son olarak 2007 yılında Tatlısu’yı 4-0’lık skorla mağlup ettiği finalde kupayı kazanmıştı.

Bu haber toplam 1698 defa okunmuştur
Etiketler : ,
Adres Kıbrıs 316 Sayısı

Adres Kıbrıs 316 Sayısı