1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Kundaklamaya 7 yıl
Kundaklamaya 7 yıl

Kundaklamaya 7 yıl

Recep Ilğar Lefkoşa Ağır ceza mahkemesi tarafından 7 yıl hapse mahkum edildi.

A+A-

Devrim DEMİR

Güzelyurt’ta, ikamet ettiği işçi lojmanını, Gönyeli ve Karaoğlanoğlu’nda da toplam iki arabayı kasıtlı olarak kundaklayan ve 5 aydır hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı cezaevinde bekleyen Recep İlğar, aleyhindeki dava karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “Kundaklama”, “Binayı ateşe verme” ve “Kasti hasar” suçlarından suçlu bulunan İlğar, 7 yıl hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davanın kararını Yargıç Temay Sağer okudu.

Kundaklama suçu müebbet hapis öngörmekte

Yargıç Temay Sağer, sanık Recep İlğar’ın ülkeye çalışma izinli olarak 2018 yılında giriş yaptığını ve çalıştığı yerin çalışma izni çıkarmadığı gerekçesi ile bu suçu işlediğine yönelik verdiği ifadesini anımsattı.

Sağer, sanık İlğar’ın işlediği kundaklama suçunun ceza yasasında müebbet hapis öngördüğünü, binadaki eşyaları ateşe verme suçunun 14 yıla kadar hapislik, kasti hasar suçunun ise 3 yıla kadar hapis cezası olduğuna dikkati çekti.

Özellikle kundaklama ve binadaki eşyaları ateşe verme suçlarına öngörülen hapislik cezalarının uzunluğunun suçların ne derece vahim ve ciddi olduğunu ortaya çıkardığına değinen Sağer, işlenen suçların mala karşı işlendiğini kaydetti.

Sağer: Evde yaşayan insanların hayatını riske attı

Yargıç Temay Sağer, sanık Recep İlğar’ın işlediği kundaklama suçu ile evde yaşayan insanların hayatını riske attığını söyledi.

İlğar’ın bir işçi evini kundakladığını ve bir kişinin hayatını ciddi şekilde risk altında bırakarak, arkasına bakmadan olay yerinden ayrılmasını aleyhine ağırlaştırıcı olarak değerlendirdiklerini ifade eden Sağer, bu suçun bir kişinin hayatına ciddi şekilde kasta edecek bir suç olduğuna dikkati çekti.

Verdiği zarar 92 bin TL

Öz izinle ülkeye giriş yaptıktan kısa bir süre sonra seri olarak suç işleyen sanık İlğar’ın kendisinden hiçbir ücret talep edilmeden kaldığı işçi lojmanını yakmasını ‘İhanet’ olarak tanımlayan Sağer, İlğar’ın yaktığı eve 73 bin 500 TL, ev içindeki eşyalara verdiği zararın ise 2 bin 450 TL olduğunu kaydetti.

Evi kundakladıktan sonra aynı gün Gönyeli’de ve Girne’de bir aracı daha yaktığı ortaya çıkan sanığın eve ve iki araca toplamda 92 bin TL zarar verdiğini ifade ede Sağer, itibara alınan suçların da vahametinin göz önünde bulundurularak cezanın artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

“Kundakçılık ağır bir suçtur azımsanmayacak ceza verilmeli”

Kundaklama olaylarının toplumda huzursuzluk ve güvensizliği arttırdığına da değinen Yargıç Temay Sağer, İlğar’ın seri olarak işlediği suçların toplumda infiale neden olduğunu kaydetti.

Kundakçılık suçunun ciddi ağır bir suç olduğuna da dikkati çeken Sağer, bu suçlara karşı azımsanmayacak ciddi cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Mahkeme sabıkasız oluşuna değer vermedi

Sanığın ülkeye kısa bir süre önce giriş yaptığını ve sabıkasız oluşunu bu davada dikkate almadıklarını ifade eden Sağer, sanığa uzun süreli bir hapislik dışında başka bir cezanın verilmesinin mümkün olmayacağını kaydetti.

Sağer, sanık Recep İlğar’ı işlediği suçlardan oy birliği ile 7 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 2311 defa okunmuştur
Etiketler : ,
İlgili Haberler