1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. Kültür Bakanı ne yapıyor?
Kültür Bakanı ne yapıyor?

Kültür Bakanı ne yapıyor?

Albayrak, “Ülkemiz karikatür sanatçıları dünya karikatürüne altın imza atarken, adının en sonunda kültür kelimesi bulunan bakanlık ne yapıyor?”

A+A-

CTP Kültür Komitesi Başkanı Mağusa milletvekili Arif Albayrak, “Ülkemiz karikatür sanatçıları dünya karikatürüne altın imza atarken, adının en sonunda kültür kelimesi bulunan bakanlık ne yapıyor?” diye sorarak Kıbrıslı Türk sanatçılarının başarısını anlattı.

Albayrak şunları kayetti:


Ülkemizde son günlerde çok süratle değişen bir siyasi durum yaşanmaktadır. Siyasi yaşam bu denli hızlı sürerken, gerek ülke içinde gerekse dünyada farklı boyutlarda olaylar da gelişmektedir. Bunlardan bir tanesi de ülkemiz karikatürcülerin uluslararası alandaki yeni başarısıdır.

İran’ın Tabriz kentinde faaliyet gösteren, Tabriz Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen, “Karikatürde Dünya’nın En İyileri – 2013” oylaması geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Ve bu sonuç ülkemiz adına bir gurur kaynağı olarak ortaya çıktı.

“Dünya Karikatür ve Karikatürcüler Günü” nedeni ile “Tabriz Cartoons” web sitesi aracılığı ile, Dünya karikatürcüleri ve Tabriz Karikatürcüler Derneği’nin 304 üyesi tarafından gerçekleştirilen elektronik oylama sonucunda, 2002 yılından bugüne dijital ortamda yayınlanan, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin yayın organı Yeni Akrep Uluslararası Karikatür ve Mizah Dergisi, “Dünya’da 2013 Yılının En İyi Dijital Karikatür Dergisi” seçilerek “Altın Nasreddin Hoca” heykelciği ile “Onur Diploması” almaya hak kazandı.

Bilindiği üzere dünyada 49 tane ulusal, 12 tane de uluslararası yayın yapan dijital karikatür dergisi mevcuttur. Bu şartlar altında elde edilen bu başarı takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bugünün sıcak ve karmaşık siyasi yaşamının içinde Kültür Bakanlığı’nın bunun farkında olması ve bu başarıyı kutlamayı bilmesini beklemek saflık olur sanıyorum. Normal zamanlarda bile yapması gerekenleri yapmaktan aciz bir durum sergileyen ilgisiz ilgililerin bunu fark edememeleri yine de sanat dünyasını üzmüştür. Bu derginin çıkmasına ve dünyanın dört bir tarafına yayılmasına hiçbir katkı koymayan hükümet ve ilgili bakanlıklar sıradan bir tebrik konusunda bile sınıfta kalmışlardır.

CTP-BG Kültür Komitesi olarak bizler, Yeni Akrep Uluslararası Karikatür ve Mizah Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Çakmak’ı, Yazı İşleri Sorumlusu Musa Kayra’yı ve Web Sayfası Yönetmeni Ekrem Erdem’i yürekten kutlarız.

Dünyanın yüze yakın ülkesinde Türkçe ve İngilizce olarak okunabilen bir dergi olması zaten başlı başına önemli bir olay olarak durmaktadır. Yabancı ülke kitap fuarlarına sadece Türkçe kitaplarla giden bir ülkenin dünyayla buluşmak anlayışını anlamak da pek kolay olmasa gerek. Bir avuç sanatçı bu ülkede hükümet edenlerin yaptığından çok iş yapıyorsa onları ancak takdir etmek düşer bizlere. Vefa denilen duygu ülkenin mali olanakları ile alakalı değil ki. Adında kültür bulunan bakanlığın biraz da kültürü ile ilgilidir sanırım.

Bu haber toplam 2358 defa okunmuştur