1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Küçük butona da bastı
Küçük butona da bastı

Küçük butona da bastı

Hala Sultan Camii Temel Atma Töreni’nde, butonların başında Türkiye Yetkilileri ile birlikte Eski Başbakan İrsen Küçük, UBP Milletvekili Ünal Üstel, UBP Milletvekili Sunat Atun dikkat çekti.

A+A-

Meltem SONAY

KOLEJ BİTTİ, CAMİİNİN TEMELİ ATILDI… İrsen Küçük’ün Başbakanlığı döneminde, Vakıflar İdaresi’nce yıllığı 100 TL’ye kiralanan 200 dönümlük arazi üzerine 20 Temmuz 2012’de temeli atılan ‘Külliye’nin İlahiyat Koleji dün açıldı, Camii’nin de temeli atıldı.

UBP MİLLETVEKİLLERİ ORADAYDI… Türkiye’nin Kıbrıs İşleri’nden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın yanı sıra, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Türkiye’den bir heyetin de katıldığı açılış ve temel atma töreninde, neredeyse tüm UBP Milletvekilleri de hazır bulundu. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün yanı sıra, Milletvekilleri Kemal Dürüst, Zorlu Töre, Sunat Atun, Ersan Saner, Dursun Oğuz, Faiz Sucuoğlu, Ersin Tatar, Erdal Özcenk, Fikri Ataoğlu, Ali Pilli protokolde yerlerini aldı.

KİMLER GELDİ, KİMLER GELMEDİ… Başbakan Yorgancıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Serdar Senktaş’ın dışında kabineden sadece Maliye Bakanı Zeren Mungan, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif ile Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu’nun törene katıldığı da gözlerden kaçmadı.

BAŞBAKAN KOLEJİ AÇTI, CAMİİ’YE KATILMADI… İlahiyat Koleji açılışına katılan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, açılışın hemen sonrasında gerçekleştirilen Hala Sultan Camii’nin temel atma törenine katılmadığını dikkat çekti. Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki camiinin temel atma törenine de katılmayan Yorgancıoğlu’nun, önceden ayarlanmış görüşmeleri olduğu öğrenildi.

İRSEN KÜÇÜK, KOLEJE GELMEDİ, CAMİİ’DE HAZIR BULUNDU…   İrsen Küçük, Başbakanlığı Dönemi’nde ilk adımları atılan Külliye’nin camii temel atma töreninde hazır bulundu. İlahiyat Koleji’nin açılış törenine katılmadığı ise dikkat çeken Küçük, kolejin açılışında gelen heyetten önce camiinin temel atma törenindeki yerini aldı. Protokolde Küçük’le karşılaşan Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bir süre sohbet etti.

KÜÇÜK BUTONA DA BASTI… Ezan ve Kur’an okumalarının da yapıldığı Hala Sultan Camii Temel Atma Töreni’nde, butonların başında da Türkiye Yetkilileri ile birlikte Eski Başbakan İrsen Küçük, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Vekili, UBP Milletvekili Ünal Üstel, UBP Milletvekili Sunat Atun dikkat çekti.

‘EZAN SESİNİN KESİLMESİNE KİM EMİR VERDİ?’ ‘Ezan sesinin kesilmesine kim emir verdi’ pankartlı dede de, açılış ve temel atma töreninde dikkat çekenler arasındaydı. Tüm açılış ve temel atma töreni boyunca üzerindeki pankartla dolaşan protestocu, zaman zaman protokolün önünde de durarak üzerindeki yazıların okunmasını sağladı.

İRSEN BEY NEREDE?.. Hala Sultan Camiisi temel atma törenin sonunda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  bütün yetkileri, tören platformumda  geldikleri sırada  Beşir Atalay kısa konuşmasının ardından,  etrafına bakarak “irsen  bey nerede”  dedi.  Yan tarafta olan İrsen Küçük  de “buradayım” dedi. Ve temel atma törenin butonlarına beraberce basıldı.

 

Bu haber toplam 2629 defa okunmuştur
Etiketler : ,