1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTTO, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile iş birliği protokolu imzaladı
KTTO, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile iş birliği protokolu imzaladı

KTTO, İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası ile iş birliği protokolu imzaladı

Kıbrıs Türk Ticaret Odası  ile İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

A+A-

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO)  ile İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol uyarınca 2 Oda arasındaki işbirliği en üst düzeye çıkarılacak, Odalar arası diyalog artırılacak,  Oda mensuplarının bir araya gelerek ekonomik ve sosyal ilişki kurması sağlanacak ve Oda üyelerinin birlikte yapacağı iş hacmi yükseltilecek.

KTTO’da, Oda Başkanı Turgay Deniz ile İngiltere KTTO Başkanı Muhammet Yaşarata’nın imza koyduğu protokol, İngiltere ve Kıbrıs'ın kuzeyindeki  yatırım ve ticaret fırsatlarının karşı tarafa da haber verilmesini ve iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesini, Kıbrıs'ın kuzeyinde üretilen  ürünlerin İngiltere’de pazarlanması için İngiltere’deki Odanın destek vermesini de ön görüyor.

Protokole göre ayrıca,  birlikte  seminerler, fuarlar, şirket tanıtım faaliyetleri düzenlenecek ve KTTO İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’in Kıbrıs'ın kuzeyinde emlak alımı gibi konularda yaşadığı sorunlarla ilgili yardımcı olacak.

DENİZ

Protokol imza töreninde konuşan KTTO Başkanı Turgay Deniz, protokolün uygulanması halinde bunun her iki Odaya da fayda sağlayacağını kaydetti. “Kazan-kazan” prensibiyle iş yaptıklarını ifade eden Deniz, bu protokolün büyük kazanım olduğunu belirtti.

YAŞARATA

İngiltere KTTO Başkanı Muhammet Yaşarata da, konuşmasında, İngiltere’deki iş insanları olarak sürekli Kıbrıs'ın kuzeyine gelip gittiklerini ve Kıbrıs'ın kuzeyinin her açıdan daha iyi hale gelebilmesi için uğraş verdiklerini kaydetti.

İngiltere’de lobicilik faaliyetleri de sürdürdüklerini dile getiren Yaşarata,  İngiltere’deki Kıbrsılı Türkler’in büyük güç olmuş durumda olduğunu ve bu kişilerin KTTO ile nasıl bir işbirliği içerisine girebileceği, aralarında  nasıl bir iletişim ağı kurulabileceği konusunda çalışma başlatacaklarını ifade etti.

Yaşarata, İngiltere’de Kıbrıs'ın kuzeyiyle ilgili bir tanıtım pazarlama eksikliği olduğunu ve KKTC’yi İngiltere’de tanıtmak gerektiğini de söyleyerek, bu konuda Kıbrıs'ın kuzeyindeki  siyasilere görev düştüğünü de dile getirdi.

 

Bu haber toplam 3484 defa okunmuştur