1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. KTÖS'ten, “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine destek
KTÖS'ten, “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine destek

KTÖS'ten, “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine destek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Girne İnisiyatifi’nin “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine her türlü desteği vereceğini açıkladı

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, Girne İnisiyatifi’nin “Çocuklar Okulsuz Kalmasın” eylemlerine her türlü desteği vereceğini açıkladı ve duyarlı velilerle yerel yöneticileri, yarın saat 18.30’da 23 Nisan İlkokulu’nda yapılacak toplantıya katılmaya çağırdı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Girne İnisiyatifi’nin eylemleri planlamak için yapacağı toplantıya katılacaklarını duyurdu.

Elcil yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Eğitim Bakanlığı’na verdiğimiz süre dolmasına rağmen adım atılmaması bizi eyleme zorlamaktadır. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta Girne’deki sivil toplum örgütleri ve okul aile birlikleri ile yaptığımız toplantı çerçevesinde eylemleri planlamak için 26 Ekim Perşembe akşamı saat 18.30’da Girne 23 Nisan İlkokulu’nda Girne İnisiyatifi’nin organize ettiği toplantıya katılarak ‘Çocuklar Okulsuz Kalmasın’ eylemlerine her türlü desteği vereceğimizi duyururuz. Bununla birlikte Girne’deki velileri ve duyarlı yerel yöneticileri de destek vermeye davet ederiz.”

“83 ÖĞRENCİ OKULSUZ”

Elcil, okulların açılmasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Girne’de 83 öğrencinin yeterli sınıf ve okul olmadığından okula gidemediğini belirtti.
Elcil “yıllardan beri sistematik olarak Türkiye tarafından yapılan nüfus aktarımının, okul ve eğitim alt yapısını planlayacak imkanları ortadan kaldırdığını” iddia etti.

Bu haber toplam 2022 defa okunmuştur