1. HABERLER

  2. KÜLTÜR & SANAT

  3. KTÖS'te "Akamas" filmi gösterilecek
KTÖSte Akamas filmi gösterilecek

KTÖS'te "Akamas" filmi gösterilecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası 14 Mayıs Salı akşamı saat 20:00’da  KTÖS...

A+A-

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası 14 Mayıs Salı akşamı saat 20:00’da  KTÖS Lefkoşa Merkez Lokali’nde “Akamas” filminin gösterimini gerçekleştirecek.

Sendika tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası adamızda gerçekleştirilen, ada kültürünü ve tarihini yansıtan kültürel faaliyetleri desteklemektedir. Bu bağlamda 14 Mayıs Salı  günü  KTÖS Lefkoşa Merkez Lokali’nde saat 20:00’da “Akamas” film gösterimi yapılacaktır

Akamas filmi Kıbrıs adasının siyasi sürecine ışık tutan sıra dışı bir aşk filmi olarak tanımlanıyor. Yönetmenliğini Panikos Chrissanthou’nun yapmış olduğu 2006 yapımı film, ilk kez Venedik Film Festivalinde seyirci karşısına çıkmış ve beğeni toplamıştı. “Akamas”, yurtlarının huzurlu döneminde birbirlerine bağlanan fakat daha sonra arkadaşları olmaksızın bir çeşit sürgünde yaşamaya zorlanan iki insanın öyküsünü konu alıyor. Film gösteriminin yanında, filmin yönetmeni olan Panikos Chrissanthou’nun adadaki bölünmüşlüğü konu alan kişisel resim sergisi, “Öteki Tarafımız” da sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Etkinliğe katılmak ücretsiz olup tüm halkımız, yakın tarihimize ışık tutan Akamas filmi ve Öteki Tarafımız fotoğraf sergisine davetlidir.

Bu haber toplam 2064 defa okunmuştur